VELIKA AKCIJA

Pastira na Biokovu shrvali bolovi, zaglavio u planini, spasili ga pripadnici HGSS-a, angažiran i helikopter

"Dolaskom kolega do pastira, ustanovljeno je njegovo loše zdravstveno stanje pa je pokrenut protokol za podizanje helikoptera HRZ-a"
 HGSS Makarska

Pripadnici HGSS-a u petak su pritekli u pomoć jednom pastiru. Naime, HGSS stanice Dubrovnik, točnije ispostava Metković, zaprimila je u ranim popodnevnim satima dojavu da se pastir koji se nalazi na predjelu Biokova Rilić ne javlja na pozive. Pritom je dobivena i informacija kako se pastir dan ranije u četvrtak žalio na bolove u lijevom dijelu tijela, ruku i nogu pa se samim time u akciju krenulo istoga trena.

- Dogovoreno je kako će kolege otići izviditi situaciju te su po samoj dojavi članovi HGSS stanice Makarska stavljeni u pripravnost. Dolaskom kolega do pastira, ustanovljeno je njegovo loše zdravstveno stanje pa je pokrenut protokol za podizanje helikoptera HRZ-a. Dolaskom helikoptera u Makarsku, timu letača spašavatelja priključuje se liječnica iz HGSS stanice Makarska te jedan član u pratnji. Nakon liječničkog pregleda pastira, odlučeno je kako će se isti transportirati hitno do HMS Makarska na daljnju obradu - otkrivaju makarski HGSS-ovci ističući kako je unesrećeni pastir prije 19 sati predan djelatnicima makarske Hitne pomoći.

Time je završena još jedna uspješna intervencija na Biokovu.

- Ovim putem zahvaljujemo i HRZ-u koje je prepoznalo hitnost stanja u kojem se unesrećeni pastir nalazio - zaključuju iz makarskog HGSS-a.

image
HGSS Makarska
image
HGSS Makarska
image
HGSS Makarska
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:20