KOLIKO DO IZRUČENJA

Paravinja ostaje u Sarajevu dok ne završi postupak za pokušaj silovanja

 MUP RS

ZAGREB - Dragan Paravinja ostaje u BiH dok ne završi sudski postupak po optužnici za pokušaj silovanja koju je 2002. podiglo tužiteljstvo u Sokolcu, pišu Nezavisne novine. Paravinja bi se o toj optužnici trebao izjasniti u roku od tjedan dana, a u Ministarstvu pravde BiH kažu da neće tako skoro biti izručen.

Njegov odvjetnik Živko Bojić objasnio je da će tek nakon odluke suda u Sokolcu Paravinja biti sproveden u ekstradicijski pritvor, nakon čega će se odlučivati o njegovu izručenju.

- Ovdje je, naravno, u prednosti Hrvatska, zbog težine djela, ali ulogu ima i volja osumnjičenog, komu želi biti izručen, s obzirom na to da je i Srbija za njim raspisala potjernicu - objasnio je Bojić i dodao kako sumnja da Paravinja ima i srbijansko državljanstvo.

- Tijekom ispitivanja u policiji pitao sam ga je li državljanin Srbije, a on mi je odgovorio da je taj postupak u tijeku jer mu nikada nije odgovoreno na posljednju molbu za državljanstvo - rekao je Bojić.

Od izvora u Ministarstvu pravde doznaje se i da je Paravinja nakon dolaska u Kazneno-popravni zavod Kula smješten u izoliranu ćeliju, prema standardnoj proceduri za nove pritvorenike.

Na putu od Banje Luke do zatvora u Sarajevu Paravinja je cijelo vrijeme šutio, a Nezavisne doznaju da s njim nisu htjeli razgovarati ni pravosudni policajci koji su ga čuvali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 03:03