NA LETU BILO 58 PUTNIKA

Panika u zraku: Zrakoplov na Pleso sletio samo s jednim motorom

Zagreb, 050611. Posjet Pape Benedikta XVI. Hrvatskoj - Zagreb, 04. i 05. lipnja.Odlazak Svetog Oca nakon dvodnevnog posjeta Zagrebu i Hrvatskoj.Na slici: avion s kojim je papa Benedikt XVI otisao iz Zagreba.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongracic / CROPIX

Avion Croatia Airlinesa Dash Q400, u subotu navečer, na letu iz Beča za Zagreb, sletio je na zagrebački aerodrom samo s jednim motorom.

Pilot aviona, u kojem je bilo 58 putnika, tijekom leta primijetio je indikaciju kvara na motoru te je petnaestak minuta prije sljetanja isključio lijevi motor.

Ovaj tip zrakoplova ima dva motora. U Croatia Airlinesu tvrde da je pilot u skladu sa sigurnosnim procedurama kompanije i preporukama proizvođača, ugasio motor.

Avion je proizveden tako da u izvanrednim situacijama može sasvim sigurno letjeti, održavati brzinu i sletjeti s jednim motorom, a piloti su školovani i istrenirani za takvu situaciju. Prilikom gašenja motora pilot je obavijestio putnike o tome što se dogodilo, kako bi ih smirio te je oko 20 sati i 30 minuta sasvim sigurno spustio avion, a sigurnost putnika nije bila ugrožena. Odmah nakon slijetanja avion je odveden na tehnički pregled. Utvrđen je manji kvar na radu sustava motora koji je uklonjen te je avion jučer poletio prema Dubrovniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 08:43