RAZGOVORI PREMIJERA

Pahor telefonirao Kosor: Ništa više neće blokirati Hrvatsku

 Bruno Konjević / CROPIX

Premijerka Jadranka Kosor razgovarala je telefonom sa slovenskim kolegom Borutom Pahorom odmah nakon zatvaranja birališta u Sloveniji na referendumu kojim se odlučivalo slažu li se naši susjedi s arbitražnom sporazumu za rješavanje graničnog spora s Hrvatskom, te dobila njegovu potvrdu kako da ništa više neće blokirati hrvatske pregovore za ulazak u EU.

"Cijenim njegovu izjavu da ništa više neće blokirati hrvatske pregovore za EU. On je to rekao i u ovoj kampanji vezano za referendum, ali i u našem razgovoru", izjavila je premijerka za Dnevnik HTV-a i dodala kako će se Pahorom čuti telefonom kasnije tijekom večeri ili rano ujutro.

Svi procesni rokovi iz arbitražnog sporazuma počinju teći kada Hrvatska potpiše pristupni ugovor s Unijom, odnosno "kada de facto budemo članica EU-a".

Prvi izlazni rezultati oko 19 sati pokazivali su kako je čak 65,6 posto Slovenaca glasalo „za“ potvrdu ratifikacije arbitražnog sporazuma, no broj pozitivnih glasova opadao je doslovno iz minute u minutu pa je oko 21 sat taj postotak iznosio 51,51 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 14:31