KAD ĆE SUNCE?

PA KOLIKO ĆE JOŠ PADATI KIŠA? Stigla najnovija vremenska prognoza, ima i dobrih i ne baš tako dobrih vijesti

 Zvonimir Barisin / CROPIX

Nakon što posljednjih dana kiša ne prestaje padati u cijeloj Hrvatskoj u petak će napokon proviriti sunce, prognozira Državni hidrometeorološki zavod. Očekuje nas barem djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, a ujutro u unutrašnjosti i mjestimičnom maglom. Kiše će još biti ponegdje samo u istočnoj Hrvatskoj te na sjevernom i južnom Jadranu, gdje su mogući pljuskovi praćeni grmljavinom.

U Zagrebu će biti djelomice sunčano, ujutro ponegdje s maglom ili niskim oblacima. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 10, a najviša dnevna oko 16 °C.

Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab,a na Jadranu povremeno umjeren jugozapadnjak, na južnom dijelu još prijepodne i jako jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom od 6 do 11, na Jadranu između 12 i 17. Najviša dnevna većinom od 15 do 20 °C, u gorju malo niža.

Za vikend opet promjenljivo oblačno. Na kopnu je mjestimična kiša izgledna u subotu ujutro, potkraj nedjelje te osobito u ponedjeljak. Vjetar većinom slab, u ponedjeljak će zapuhati umjeren sjeveroistočnjak. Na moru će biti duljih sunčanih razdoblja. Mjestimice većinom malo kiše, no potkraj nedjelje i u ponedjeljak kiša ponovno ponegdje može biti izraženija. Vjetar slab i umjeren promjenljiva smjera. Temperatura zraka bez veće promjene u cijeloj zemlji.

Od sljedećeg utorka kiša bi trebala prestati, a vrijeme se proljepšati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 06:29