OBITELJSKA DRAMA

OVRHA NAD DJETETOM Policija i socijalni radnici došli po dječaka (3). Otac ga nije želio predati

Općinski sud u Sisku naredio je ovrhu kao privremenu mjeru do pravomoćnog okončanja razvoda
 Mate Piškor/Cropix

MOŠĆENICA - Dramatično je bilo u srijedu prijepodne u Mošćenici, petrinjskom prigradskom naselju. Policija, sudski ovršitelj, djelatnici centra za socijalnu skrb iz Petrinje, te predstavnici sigurne kuće u Rijeci, u kojoj trenutno živi majka dječaka, došli su od oca Dalibora oduzeti trogodišnjeg sina.

Ovrhu nad djetetom naložio je Općinski sud u Sisku, kao privremenu mjeru do pravomoćnog okončanja postupka razvoda i konačne odluke o tome tko će biti zakoniti skrbnika djeteta. Otac Dalibor nije želio dragovoljno predati dijete, a sudski ovršitelj nije želio na silu ulazii u kuću i na silu oduzeti dijete, vodeći se, kako nam je potvrdila predsjednica Općinskog suda u Sisku Vera Bubaš, brigom za dobrobit djeteta.

- Nasilno odvođenje bio bi dodatni šok ionako istraumatiziranom djetetu, rekli su nam u Općinskom sudu u Sisku, dan nakon neuspjele ovrhe.

Otac djeteta, Dalibor M. ističe kako on ne priječi djetetovoj majci da bude u kontaktu s njim, ali samo kod njega u kući ili u Centru za socijalnu skrb, ali da on ne da njoj dijete u sigurnu kuću u Rijeci, s obzirom da je ona odbijala puštati dijete na susrete s ocem, te je sud morao donijeti rješenje o ovrsi na djetetom i dok je ono bilo kod majke.

- Iako mi svi kažu da se borim s vjetrenjačama, ja neću dati dijete majci i njezinim pomagačima u riječkoj sigurnoj kući, jer se dijete boji ići majci, jer mi tvrdi da su ga tamo kažnjavali oduzimanjem hrane i zatvaranjem u praznu mračnu sobu. No, imam dojam da su se svi urotili protiv mene, nitko mi ne vjeruje, ja nisam tukao svoju ženu i ne znam što ona radi u sigurnoj kući, ja samo želim najbolje za svoje dijete, rekao nam je otac Dalibor M.

Majku nismo uspjeli kontaktirati, jer ne znamo gdje se nalazi i nismo uspjeli doći do njezinog telefona. Općinski sud u Sisku morat će donijeti novu odluku o oduzimanju djeteta, no nikome nije jasno kako će završiti ova tužna priča.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:13