BEZ FILTERA

Ovo je nebo iznad Siska odmah nakon potresa: ‘Mobitel sam ostavila djeci, a onda su ugledali oblake‘

‘Kad vidim što se drugima dogodilo, ovo je sreća do neba‘, ispričala nam je čitateljica iz Siska
Nebo u Sisku
 Antonija Kmetović, Facebook

Redakciji Jutarnjeg lista javila se čitateljica iz Siska, čiji je stan popucao nakon razornog potresa koji se dogodio u utorak, no ona i njezina obitelj su dobro.

Ispričala nam je kako su proživjeli potres, a kad su izašli van, snimili su i znakovitu fotografiju oblaka koji izgleda kao da je u obliku karte Hrvatske.

- Bili smo u stanu za vrijeme potresa, sve se lomilo, pomicalo, pucalo, grmjelo, padalo oko nas četvero. Držali smo se za okvir vrata i molili da prestane. Činilo se kao vječnost. Kad je prestalo, hodnik su nam zakrčili srušeni ormari, jedva smo izašli, bosi, van, zagrlili se i plakali. Ostavila sam djeci mobitel i otrčala u stan po jakne i cipele, a oni su zajedno sa susjedima stajali ispred zgrade dok je suprug podizao ormare da se može prolaziti kroz zatrpani hodnik. Sin je ugledao neobične oblake (uči geografiju pa je sav u kartama i geografskim dužinama i širinama) pa je kći odmah fotografirala nebo. Nema tu nikakvog filtera niti montaže. Čista zahvalnost što smo živi i što smo uspjeli pobjeći van, što je prestalo tresti, napisala nam je Antonija Kmetović iz Siska.

Na Facebooku je objavila fotografiju neba na kojoj se vidi oblak koji izgleda poput Hrvatske sa zemljopisne karte.

'Bože, čuvaj Hrvatsku', napisala je uz fotografiju.

Antonija nam je ispričala da su ona i njezina obitelj dobro i sretni što im se nije ništa dogodilo.

- Stan je popucao, ali mislim da smo imali veliku sreću što je zgrada dobro građena iako ima preko 60 godina. Kad vidim što se drugima dogodilo, ovo je sreća do neba, zaključila je Antonija Kmetović iz Siska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 11:31