VELIKA ŠTETA

Ovaj video pokazuje pustoš koja je nastala nakon što je nevrijeme poharalo Čazmu, pola ulice je bez krovova

Jak vjetar nosio je krovove, čupao stabla, prevrtao kamione...

Posljedice nevremena u Čazmi

 Screenshot/ Facebook Dario Kovačić/

Snažno nevrijeme praćeno jakim vjetrom i kišom zahvatilo je u četvrtak popodne područje Čazme gdje su oštećeni krovovi mnogih objekata i vozila, na teren su upućene žurne službe, a stigao je i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

Dojave građana o snažnom nevremenu s vjetrom i kišom na čazmanskom području Županijski centar 112 Bjelovar primio je u popodnevnim satima. Na teren su odmah upućene žurne službe, djelatnici Civilne zaštite Bjelovar i lokalnih CZ te županijski vatrogasni zapovjednik.

Ispod je snimka našeg čitatelja Daria Kovačića

Jak vjetar nosio je krovove, čupao stabla i prevrtao kamione, a prema prvim informacijama velika materijalna šteta nastala je na krovovima obiteljskih kuća, poslovnih objekata, vozilima te osnovnoj školi u Čazmi.

Dijelovi Čazme ostali su bez električne energije zbog kvarova na dalekovodu. U Čazmu je hitno otputovao bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i sastao se s lokalnom upravom.

“Kuće i poslovni objekti su ostali bez krovova, drveća su srušena, nastradala je i škola kao i dalekovod zbog čega neće biti struje, možda i više dana. Ima i kamiona koje je snažan vjetar preokrenuo. Vatrogasci su na terenu, činimo sve što možemo u ovom trenutku da pomognemo građanima”, kazao je župan Marušić.

O nevremenu u Čazmi i eventualnim ozlijeđenim osobama policija se još nije očitovala, no glasnogovornik Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske rekao je da je zaprimljeno nekoliko dojava građana o oštećenju imovine uslijed nevremena. Uglavnom je riječ o oštećenjima vozila uslijed pada stabala.

Nevrijeme praćeno vjetrom, tučom te kišom zahvatilo je popodne i područje Grubišnog Polja, priopćilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:15