JURILICA KAO JELKA

Ovaj Splićanin apsolutni je hit na ulicama: ‘Teško mi je svima objasniti da u auto mogu ući samo kroz prozor!‘

Riskirao sam kaznu i opet bih, samo da ljude dobro nasmijem, kaže vlasnik okićenog i osvijetljenog VW Passata

Okićen i osvijetljen VW Passat

 Privatni album

Kad smo mislili da smo vidjeli sve ovog Adventa... Kiti se cijeli grad, kiti se svaki kvart, "ho-ho-ho", kuhano vino, koncerti, fritule na svakom koraku, okićeni su stanovi, okućnice, fasade, ali ima i onih koji su to odveli na potpuno novu razinu. Za neke možda i ekstremnu razinu, a za neke primjer dobre zezancije.

Tako smo posljednjih dana na cesti imali prilike vidjeti - okićenog i osvijetljenog VW Passata! Da, automobil koji svijetli poput božićne jelke i juri splitskim ulicama kao božićna raketa neke je nasmijao, a neke možda i preplašio, piše Slobodna Dalmacija.

Ova ideja nije splitski original, nego je došla s TikToka, kaže vlasnik okićenog automobila.

- Kad sam vidio ‘izazove‘ iz SAD-a, rekao sam ‘zašto ne bih i ja ovo pokušao napraviti‘?! Kako imam prijatelje u ‘Rabbit rocku‘ koji se bave rasvjetom, odlučili smo urediti Passata. Vozio sam se ulicama i snimao dronom dobrih dan i pol. Teško mi je bilo objasniti sestri i prijateljicama kako zbog izazova u automobil mogu ući jedino kroz prozor! Samo su se vozačeva vrata mogla otvoriti. Riskirao sam kaznu i opet bih, samo da ljude dobro nasmijem - govori Splićanin, koji je, logično, želio ostati anoniman.

Automobilu se svjećice pale i gase kao na božićnoj jelki, a gdje god da je prošao, bio je zvijezda dana.

A evo kako to izgleda u SAD-u.

Ovaj Passat dobio je svojih 15 minuta slave. Odmah se vade mobiteli i "udaraju" fotografije ili snimaju videa. Zato i ne čudi što je završio i na Facebooku. S Passata su već skinute svjećice tako da ga na ulici više ne bi trebali vidjeti.

Za kreativnost svaka čast, samo oprezno u prometu, jer ako se izazovi naredaju, okićeni automobili predstavljat će opasnost na cesti. Dobro je dok se radi za gušt, poput Splićanina iz naše priče.

Kako izgleda automobil, pogledajte u snimkama koje je poslao Slobodnoj Dalmaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:52