NA MEDICINSKOM FAKULTETU BEZ SKANDALA

'OVA PROPAGANDA SRAMOTA JE ZA MEDICINU I ZNANOST' Ovaj transparent dočekao je skandaloznu Reisman na Medicini

 Damir Krajač / CROPIX

Ušla je u dvoranu opuštena i nasmiješena. Spremno je pozirala medijima izgledajući kao da u tome stvarno uživa ne skidajući osmijeh s lica. Pomno je pratila način na koji su je domaćini predstavila iako je i sama priznala da nije razumjela ni jednu riječ. Prije nego što je započela s izlaganjem obratila se prepunoj dvorani i izrazila radost što stoji ispred budućih doktora medicine. Ponovo je naglasila kako je osnovni razlog njezina dolaska u hrvatsku podrška Karolini Vidović Krišto, novinarki HRT-a čija je emisija ukinuta zbog prikazivanja filma o Kinseyu, utemeljitelju seksologije.

Za razliku od burnog predavanja koje se na Fakultetu političkih znanosti održalo u utorak, današnje predavanje kontroverzne komunikologinje Judith Reisman u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar Medicinskog fakulteta proteklo je bez incidenata. Jedini pokazatelj neslaganja sa stavovima pseduoznanstvenice Reisman bio je transparent s porukom "Ova propaganda je sramota za medicinu i znanost" s kojim su dvije studentice Reisman dočekale na ulazu u dvoranu.

Prije njezinog predavanja okupljenima se obratio Davor Miličić, dekan medicinskog fakulteta koji je sve prisutne pozvao da budu pristojni, tolerantni kritični i da uživaju u predavanju „The Influence of Hypersexualisation of Society on the Development of Human Personality“. Tijekom svog predavanja Reisman je ponovo kritizirala Kinseyev rad napominjući kako je u istraživanjima iskorištavao djecu staru samo 2 mjeseca. Također je napomenula kako program seksualnog odgoja zasnovan na Kinseyevom radu nije prikladan za djecu jer je izvan njihovog shvaćanja.

- Oni to ne mogu razumjeti, već samo oponašaju viđeno - rekla je Reisman. Kontroverzna Reisman rekla je kako prije Kinseya nisu postojali seksolozi koji su ljudima prikazivali pornografski sadržaj kao terapiju, već su se osobe s problemom obraćale liječniku ili svećeniku. Za svoje predavanje dobila je dug i gromoglasan pljesak studenata medicine. Tokom izlaganja dotaknula se i seksologa Aleksandra Šulhofera s kojim će se sučeliti večeras u 19 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:24