INTENZIVNO LIJEČENJE

Otkriveno u kakvom je stanju četveromjesečna beba iz Istre koja je bila u komi s frakturom lubanje

Multidisciplinarni tim stručnjaka koji je prati za sada nije indicirao eventualni operativni zahvat
 Damir Škomrlj/Cropix

- Možemo vas informirati da je beba stabilno, uz nastavak mjera intenzivnog liječenja. Multidisciplinarni tim stručnjaka koji je prati za sada nije indicirao eventualni operativni zahvat - rekli su nam jutros iz KBC-a Rijeka o stanju ozlijeđene bebe.

Irena Hristić, ravnateljica OB Pula, za Jutarnji je kazala kako je dijete zaprimljeno i obrađeno u Puli te je zbog ozbiljnosti ozljeda prevezeno u Rijeku.

- U ovakvim situacijama prema protokolu se obavijesti policija, pa su to napravili i naši djelatnici. Mi nismo tu da donosimo zaključke, pogotovo kada se radi o tako maloj bebi - rekla je Hristić.

Iz KBC-a Rijeka potvrdili su da je dijete zaprimljeno kod njih te se provode mjere intenzivnog liječenja i prateći dijagnostički postupci.

- U ovom trenutku nismo u mogućnosti iznositi dodatne pojedinosti te vas upućujemo na nadležne institucije uključene u navedeni slučaj - kažu iz riječkog KBC-a.

Djevojčicu su oko 13 sati roditelji, 41-godišnji otac i 36-godišnja majka donijeli na hitnu pomoć u Rovinju jer žive u okolici, a nakon toga je vozilom Hitne pomoći dijete prevezeno u pulsku Opću bolnicu.

U tijeku tog istraživanja obavit će se razgovor sa roditeljima, svim članovima obitelji, kao i sa medicinskim osobljem koje je prvo zaprimilo djevojčicu, ali i sa svima koji su sudjelovali u zdravstvenom zbrinjavanju djeteta.

Iako je nezahvalno špekulirati, prema prvim, neslužbenim informacijama, postoji mogućnost da je dijete palo. Naravno, okolnosti će se tek naknadno utvrditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:03