NAKON OČEVIDA

Otkriveno tko je pilotirao manjim zrakoplovom koji je pao na Hvaru i ozlijedio četiri osobe

Nesreća sportskog ultra lakog zrakoplova dogodila se u Starogradskom polju kod Starog Grada

Zrakoplov koji je promašio pistu

 Dvd Stari Grad/ Antoni Ivankovic/Cropix

Očevidom pada lakog zrakoplov VL-3 jučer kod Starog Grada na Hvaru, utvrđeno je da je njime upravljao 68-godišnji Francuz, a ozlijeđene su 64-godišnja putnica u zrakoplovu, državljanka Francuske i tri Njemice koje su se kretale uz aerodrom, izvijestila je u subotu policija.

Nesreća sportskog ultra lakog zrakoplova dogodila se jučer oko 14,15 sati u Starogradskom polju kod Starog Grada, u blizini sportskog aerodroma, tijekom slijetanja, priopćeno je iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Utvrđeno je kako je zrakoplovom upravljao 68-godišnji državljanin Francuske, dok se kao putnica u zrakoplovu nalazila 64-godišnja državljanka Francuske, koja je ozlijeđena.

image

Zrakoplov koji je promašio pistu

Dvd Stari Grad/ Antoni Ivankovic/Cropix

U nesreći su ozlijeđene i tri državljanke Njemačke u dobi od 47, 52 i 62 godine, koje su se kretale nerazvrstanom makadamskom cestom uz aerodrom na koju je pao zrakoplov.

"Sve četiri ozlijeđene osobe još se uvijek nalaze na liječničkoj obradi. Radi utvrđivanja okolnosti nastanka ovoga događaja, u suradnji s Hrvatskom agencijom za civilno zrakoplovstvo kriminalističko istraživanje se nastavlja", rekla je Sanja Nazlić iz splitsko-dalmatinske PU.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2024 21:41