VRAĆENA U ŽIVOT

Otkriveno tko je Britanka koju je udario grom u Splitu, još uvijek je u komi: ‘Srce joj je stalo na 30 minuta...‘

Kada se nesreća dogodila bila je sa svojom 19-godišnjom kćerkom među desetcima turista koji su bježali s plaže

Daniella DiMambro

 Facebook/dimambro Pilates Physiotherapy/

Britanku Daniellu DiMambro (48) prije deset dana udario je grom tijekom ljetovanja u Splitu. Za vrijeme nesreće našla se na plaži Kašjuni s kćeri. Liječnici su ju nakon 30 minuta uspjeli vratiti u život, trenutno je u komi, ali stabilno te će biti helikopterom prevezena u Ujedinjeno Kraljevstvo na liječenje.

Daniella je po zanimanju fizioterapeutkinja i živi u Nottinghamu. Na ljetovanje je došla sa svojom obitelji. Kada se nesreća dogodila bila je sa svojom 19-godišnjom kćeri među desetcima turista koji su bježali s plaže nakon snažnog nevremena koje je zahvatilo plažu Kašjuni.

Pri primitku u KBC liječnici su ju stavili na respirator i dali joj sedative kako bi ju mogli liječiti od opeklina, ozljeda glave i unutarnjih ozljeda organa koje su nastale prilikom udara groma. Trenutno je u komi, ali se smatra da je njeno stanje stabilno te da ju mogu prebaciti helikopterom u njenu državu na daljnje liječenje.

Zahvalni našim liječnicima

- Još uvijek je u teškom stanju i svi smo jako zabrinuti, jer joj je srce stalo na 30 minuta nakon udara groma, ali su je spasili bolničari i liječnik koji je bio tamo. Svi smo im jako zahvalni za ono što su učinili i bolnica je jako dobra. Čim se vrati u Englesku, bit će odvedena ravno u bolnicu gdje će biti podvrgnuta pretragama i tada ćemo znati nešto više o njenom stanju - komentirao je jedan od rođaka te je dodao kako im trenutno ostaje samo nadati se i moliti se da unutarnje ozljede nisu velike.

Rođakinja opisuje kako je na plaži bila sa svojom kćeri, a mlađi sin u tom trenutku nije bio s njima, već u stanu.

- Njezina kći morala je imati posla s osiguranjem, bolnicom i policijom, a sve to na jeziku koji ne govori i bilo joj je jako teško – opisuje njena rođakinja.

Prošloga je tjedna doktorica Sanda Stojanović Stipić, koja je sudjelovala u liječenju Danielle, otkrila kako liječnici misle da je grom pogodio ogrlicu koju je nosila. Pohvalila je i dobar rad bolničara i liječnika koji su liječili Daniellu na plaži i vratili je u život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:05