PISMO MINISTRU

Otkriveno što je Zoran Mamić naveo u molbi BiH pravosuđu da zatvorsku kaznu izdržava tamo

Dodaje se i da je Mamić ‘apsolutno bezrezervno spreman na suradnju i odazivanje na poziv nadležnih organa BiH‘
Zoran Mamić, tjeralica
 Ronald Gorsic/Cropix

Zoran Mamić i njegovi odvjetnici obavijestili su Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine o molbi za pokretanjem postupka međunarodne prave pomoći radi preuzimanja izvršenja kazne zatvora.

Dnevni avaz piše da je dopis poslan na ruke ministru pravde BiH Josipu Grubeši, a u tom dopisu se Mamićevi odvjetnici pozivaju na Sporazum Vlada Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Vlade FBiH o međusobnom izvršavanju sudskih odluk od 26. veljače 1996. godine.

- Preuzimanje izvršenja kazne zatvora nad gospodinom Zoranom Mamićem od strane Bosne i Hercegovine smatramo oportunim s aspekta primjene načela pravičnosti i socijalne rehabilitacije na kojeg upućuje preambula Sporazuma o međusobnom izvršavanju sudskih odluka u krivičnim stvarima, te istovremeno ističemo da utoliko što su ispunjene pozitivne pretpostavke za preuzimanje izvršenja kazne zatvora propisane članom 2., kao i da ne postoje negativne pretpostavke propisane članom 3., Sporazuma o međusobnom izvršavanju sudskih odluka u kaznenim stvarima - navedeno je u molbi, prenosi Dnevni avaz.

Dodaje se i da je Mamić 'apsolutno bezrezervno spreman na suradnju i odazivanje na poziv nadležnih organa BiH'.

Podsjetimo, Zoran Mamić je u travnju podnio zahtjev za odsluženjem zatvorske kazne u Bosni i Hercegovini, čije državljanstvo on i njegov brat Zdravko također imaju, uz hrvatsko. Zoran Mamić je pravomoćno osuđen na 4 godine i 8 mjeseci zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:57