TRANSFER KOJI ISTRAŽUJE USKOK

OTKRIVENE ČVRSTE VEZE HSS-ovog PREBJEGA I MILANA BANDIĆA Jedna kćer mu prije tri mjeseca zaposlena u zagrebačkoj Gradskoj upravi

 
 Hanza Media, Facebook

Nakon što je bivši saborski zastupnik HSS-a Mladen Madjer prešao u saborski klub Stranke rada i solidarnosti Milana Bandića u medijima su se pojavila informacije da je jedna njegova kćer prošle godine zaposlena u zagrebačkoj Gradskoj upravi.

Riječ je o Tajani Šimunić, a tu informaciju su nam potvrdili i u Gradu Zagrebu.

- Tajana Šimunić raspoređena je, na neodređeno vrijeme, s danom 1.10.2018., na radno mjesto viši stručni suradnik za Centralni registar ljudskih resursa Grada. Tajana Šimunić primljena je u službu u gradska upravna tijela temeljem natječaja koji je raspisala pročelnica Stručne službe gradonačelnika - stoji u odgovoru Stručne službe gradonačelnika.

U dopisu nam nisu odgovorili na pitanja vezanih uz njenu plaću te njen prijašnji poslovni odnos s Gradom. Naime, Krešimir Beljak, predsjednik HSS-a, ranije je za Jutarnji list izjavio da je sam Madjer njemu rekao kako mu jedna kćer "već godinu dana radi kod Bandića", no napomenuo je kako se "njegov prelazak u Bandićevu stranku ne može povezati izravno s time".

Ipak, kako smo neslužbeno doznali, ona nije jedina članica obitelji Madjer koja radi u gradskim tijelima. Lana Madjer, druga kćer saborskog zastupnika Madjera, je zaposlena u ZET-u. Na upit Gradu Zagrebu koji je nadležan za ZET, odgovor smo dobili naknadno. Lana Madjer nije zaposlena u Zagrebačkom holdingu.

Što se tiče dviju kćeri, Tajana je završila Fakultet političkih znanosti u Zagrebu te je bila je utrci za načelnicu Novigrada Podravskog. Naime, njen otac bio je pravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu od četiri godine zatvora zbog gospodarskog kriminala, odnosno zato što je kao načelnik Novigrada Podravskog općinu oštetio za 10.098 kuna. Umjesto njega, kandidirala se njegova kćer, no nije pobijedila na izborima.

Druga kćer Lana je pak magistrirala pravo. Ako je sudeći prema Facebook profilu zastupnika Madjera, Lana je pravo završila u studenom 2016. godine.

S druge strane, Mladen Madjer nije htio komentirati navode o prelasku u klub Milana Bandić već je za Jutarnji list samo rekao kako se već ranije dogovorio sa zagrebačkim gradonačelnikom da će 11. siječnja održati tiskovnu konferenciju na kojoj će iznijeti svoju stranu priče.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 09:41