POSLOVNA ZONA

Otkrivena lokacija novog doma Imunološkog zavoda; Beroš: ‘Strateški projekt ide dalje‘

Izgradnja će početi najkasnije za 2 godine, predviđeno vrijeme gradnje do faze funkcionalnosti je 9 mjeseci od završetka natječaja

Lokacija novog Imunološkog zavoda

 Ministarstvo zdravstva

Poslovna zona Rugvica postat će novi trajni dom Imunološkog zavoda, objavili su danas iz Ministarstva zdravstva. Jutarnji list je, podsjetimo, nedavno pisao kako je zemljište u Samoboru na kojem je država najavljivala gradnju tvornice u postupku povrata od 1997. i čija je zabilježba o postupku vidljiva na nekretnini u Brezju.

No, ministar Vili Beroš očito se angažirao te kažu iz Ministarstva u priopćenju da se "zajedničkim naporima Ministarstva zdravstva, Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te Imunološkog zavoda" iznašli rješenje koje se odnosi na spomenutu Rugvicu.

image

Lokacija novog Imunološkog zavoda

Ministarstvo zdravstva

- U kontekstu pravnih izazova s ranijom lokacijom, učinili smo značajan iskorak za nastavak ovog strateškog projekta i pokazali snažnu volju i odlučnost Vlade, Ministarstva zdravstva i Imunološkog zavoda da se, nakon 30 godina, ostane pri odluci revitalizacije Imunološkog kao važne ustanove u zdravstvenom sustavu - istaknuo je ministar Beroš povodom današnje odluke na Općinskom vijeću Općine Rugvica.

Općina Rugvica je, stoji u priopćenju, kao vlasnik, darovala Imunološkom zavodu zemljište u radnoj zoni Rugvica – sjever, površine 69.761 četvornih metara s potencijalom ukupne minimalne veličine 20.000 četvornih metara u svrhu izgradnje cjelokupne tvornice.

image

Lokacija novog Imunološkog zavoda

Ministarstvo zdravstva

- Toj Odluci prethodilo je očitovanje Državnog odvjetništva, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te je, na temelju istih, Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine utvrdilo da nema pravnih prepreka u smislu članka 391. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima - stoji u priopćenju.

Gradnja cjelokupne tvornice, navode, počet će najkasnije za 2 godine dok je predviđeno vrijeme gradnje do faze funkcionalnosti 9 mjeseci od pozitivnog završetka javnog natječaja, odnosno odabira izvođača po provedenom natječaju.

image

Lokacija novog Imunološkog zavoda

Ministarstvo zdravstva

- Način gradnje samog proizvodnog postrojenja bit će montažni modularni segmenti čistih soba dizajnirani i izgrađeni izvan objekta te povezani i formirani unutar objekta čemu prethodi niz predradnji, od ishođenja potrebnih dozvola, evaluacije idejnog projekta i konačne izrade glavnog projekta do definiranja detalja modaliteta financiranja - stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:58