KAKAV LUKSUZ!

Otkrivamo kojih je deset vila bilo najtraženije ovog ljeta, vlasnik jedne je naš slavni nogometaš

Najveći broj luksuznih zdanja očekivano se nalazi u Istri, no iz godine u godinu raste i broj atraktivnih i traženih vila u Dalmaciji
Luksuzne vile
 Screenshot/Instagram

Jedna od najtraženijih vrsta smještaja tijekom ovogodišnje ljetne sezone na Jadranu bile su luksuzne vile, koje su zbog svoje atraktivnosti, razine opremljenosti i privatnosti koju nude bile iznimno tražene i popularne među posjetiteljima diljem Jadrana, piše Slobodna Dalmacija.

Najveći broj luksuznih zdanja očekivano se nalazi u Istri, no iz godine u godinu, zahvaljujući rastu ulaganja u ovu vrstu smještajne ponude, raste i broj atraktivnih i traženih vila u Dalmaciji te na otocima.

Domaća turistička kompanija Croatia Luxury Rent izdvojila je deset najtraženijih vila prema prodajnim statistikama, koje su ostvarile najveći interes na stranim emitivnim tržištima.

VILLA VISTA HILLS – Villa Vista Hills smjestila se u prekrasnom kvarnerskom mjestu Mošćenice, koje je udaljeno oko 14 kilometara od Opatije.

Suvremena vila raspolaže s pet prostranih i modernih spavaćih soba s luksuznim kupaonicama. U vili je smješten vinski podrum, u kojem možete kušati razna tradicionalna kvarnerska vina.

U prizemlju je moderna kuhinja s blagovaonicom sa 14 sjedećih mjesta. Iz svih prostorija vile pruža se prekrasan pogled na Jadran i otoke Kvarnera.

VILLA LUCY – Moderna i luksuzna vila Lucy smještena je u slikovitom mjestu Banjole, u južnoj Istri. Zahvaljujući fantastičnoj lokaciji, iz vile se pruža nesmetan i predivan pogled na to prekrasno ribarsko mjesto, prirodu i kristalno čisto Jadransko more.

Bogati sadržaj moderne vile uključuje vinoteku, garderobu, finsku saunu i aromatiziranu parnu kupelj, te unutarnji bazen za protustrujno plivanje.

U prizemlju se nalazi prostrana kuhinja sa smočnicom, blagovaonica, elegantno uređen dnevni boravak, dok natkrivena i nenatkrivena terasa upotpunjuju ponudu ovog dijela vile.

Na prvom katu su dvije spavaće sobe s dvoležajnim krevetima, jedna spavaonica s dva jednoležajna kreveta, tri prostrane kupaonice, odvojeni toalet, spremište i terasa. Na drugom katu vile Lucy na raspolaganju su još tri spavaće sobe, natkrivena i nenatkrivena terasa te tri kupaonice.

VILLA KALIPSO – U malenom istarskom mjestu Nova Vas smjestila se suvremena vila Kalipso. Ističe se svojom jednostavnošću i izoliranom pozicijom, te vrhunskim pogledom koji zahvaljujući velikim staklenim stijenama daje dodatnu atraktivnost boravku u sklopu objekta.

Obilježja su ove vile moderne gradnje prozračnost i osvijetljenost interijera. Smještajni je kapacitet vile 12 osoba, te uz otvoreni koncept pruža predivan pogled na plavetnilo Jadranskog mora.

VILLA PROVERSA – Zapanjujuće lijepa vila Proversa smještena je u naselju Ždrelac na otoku Pašmanu, biseru zadarskog arhipelaga i atraktivnom odredištu za nautičare i zaljubljenike u sportove na vodi.

Zahvaljujući fantastičnoj lokaciji, vila pruža impresivan otvoreni pogled na Jadransko more i sve njegove ljepote. Ova lijepa kamena kuća prekrasnog eksterijera i interijera odiše tradicionalnim dalmatinskim duhom s daškom modernih, minimalističkih elemenata.

Ždrelac, koji obiluje prekrasnim uvalama i lijepim pješčanim plažama, nalazi se na sjecištu pomorskih putova, što ga čini savršenim za izlete po okolnim otocima i kornatskom arhipelagu.

VILLA BARBARA – Vila Barbara nalazi se na prekrasnom posjedu površine 22.500 četvornih metara u blizini Bala u Istri. Iznimno prostrana vila nudi uz bazične prostorije i vanjsku kuhinju, sedam kupaonica, fitness, saunu, slanu sobu, wellness-talasoterapiju, haloterapiju, kromoterapiju, dva unutarnja roštilja i jedan vanjski, terene za tenis, golf, nogomet, odbojku, boćanje, badminton, streličarstvo, dječje igralište i kućicu na drvetu.

Gostima vile nudi se mogućnost odsjedanja u odvojenom apartmanu s kuhinjom i kupaonicom.

VILLA PUNTULINA – U blizini Bala u Istri nalazi se i vila Puntulina, točnije u mjestu Krmed. Ovu luksuznu vilu obilježava kombinacija modernog i rustikalnog stila gradnje, jer je nastala na već postojećim temeljima, te je time zadržala svoj osebujan stil.

Iako moderan dizajn u unutrašnjosti ove vile oduševljava, iznenađenje je vanjsko dvorište koje ostavlja bez riječi. Kompletno je ograđeno kamenom ogradom, a njime dominira bazen, uz koji je idealno mjesto za boravak na suncu. Vila se pokazala primjerenom za organizaciju raznih događaja na kojima se okuplja do 40 osoba.

VILLA STANIC ESTATE – Grandiozno i nadasve impresivno imanje Stanić Estate, koje se proteže na beskrajnom posjedu od čak 40.000 četvornih metara, nalazi se u naselju Bijača, u susjednoj BiH. Imanje je potpuno ograđeno kamenim zidom i omogućava svojim gostima apsolutnu privatnost.

Stanić Estate pripada poznatom umirovljenom hrvatskom nogometašu, članu slavnog tima "Vatrenih" nogometaša koji su na Svjetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj osvojili broncu, Mariju Staniću.

Imanje se sastoji od tri zasebna objekta, a iznajmljuje se kao jedna vila. Svaka od tri kuće služi kao samostalan objekt, a opet zajedno čine jednu predivnu cjelinu u kojoj bi svatko poželio boraviti, makar i na nekoliko dana.

Imanje se sastoji od tri zasebna objekta, a iznajmljuje se kao jedna vila. Svaka od tri kuće služi kao samostalan objekt, a opet zajedno čine jednu predivnu cjelinu u kojoj bi svatko poželio boraviti, makar i na nekoliko dana.

Svi objekti su maksimalno i moderno uređeni. Gostima su na raspolaganju nogometno igralište, teniski teren, boćalište, odbojka na pijesku, stolni tenis, košarkaški kut, te pomno uređen vanjski prostor za meditaciju.

VILLA PALAZZO GRACE – Na zapadnoj obali otoka Brača, s pogledom na očaravajuće lijepu uvalu, smjestila se vila Palazzo Grace. Ova kamena vila, u čijem se dizajnu uspješno isprepleću tradicionalni elementi sa svim udobnostima urbane vile, zadivljuje svojom ljepotom.

Vanjski prostor vile Palazzo Grace potpuno je ograđen kamenim zidom sa staklenom ogradom te ogradom od kovanog željeza. U dvorištu vile smješten je predivan grijani bazen, dok se na krovu vile nalazi jacuzzi.

VILLA NOVITA – Prekrasna, raskošna vila smještena u Novigradu, gradu u podnožju planine Velebit po kojem je nazvano i Novigradsko more, prirodni kanal Jadranskog mora, pruža u svojem ambijentu čudesni dalmatinski spoj mora i planina.

Gosti Novite redom su isticali atraktivnost Novigradskog mora, jedinstvenog prirodnog fenomena, blizinu Zadra, kao i nacionalne parkove u okruženju. Vila se nalazi u neposrednoj blizini mora, s atraktivnim pogledom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

VILLA LOU-SOPHIE – Vila Lou-Sophie smještena je u mirnome mjestu Filipini, nedaleko od Poreča. Ova prekrasna istarska vila pozicionirana je za uživanje u čarima prirode i šume kojom je imanje okruženo.

Suvremeno dizajnirana vila okružena je bujnim mediteranskim vrtom od 30.000 četvornih metara, te prostranim bazenom od čak 100 kvadrata. Ugodna rasvjeta tijekom noći stvara nevjerojatno romantičnu atmosferu, zbog čega je brojni posjetitelji odabiru kao lokaciju za vjenčanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:48