SVJEDOCI INCIDENTA

OTKRIVAMO DETALJE OBRAČUNA KOD MACOLE Drogirani huligan davio izbornika Kovača i pitao: 'Jesi ti Vrbanović?'

"Nisam se prestrašio, nisam se osjetio ugrožen, ali taj napad na nas, na delegaciju HNS-a bio je stvarno strašan", rekao je izbornik Niko Kovač
 CROPIX

U svojem životu, u privatnom smislu, nisam doživio strašnije trenutke do ovih na odmorištu Zir, na autocesti prema Splitu - rekao je Niko Kovač, hrvatski izbornik, prigodom inspekcije hotela, terena i drugih uvjeta uoči gostovanja reprezentacije Italije 12. lipnja.

- Na terenu kao igrač doživio sam štošta, ali ovako na autocesti ili u gradu nikad. Ne, nisam se prestrašio, nisam se osjetio ugrožen, ali taj napad na nas, na delegaciju HNS-a bio je stvarno strašan.

Drogirani napadač

Članovi delegacije potvrđuju da je izbjegnuta tučnjava i posljedice većih razmjera zahvaljujući smirenosti i hladnokrvnosti Kovača. A njega je jedan navijač Hajduka uhvatio rukama oko vrata i počeo ga daviti, vikao je:

- Jesi li ti Vrbanović?

Taj izopačeni lik, prema mišljenju očevidaca, bio je napušen, drogiran i zapravo su ga nahuškali prijatelji da napadne Vrbanovića i druge iz delegacije. Dakle, napadač, koji se jedva držao na nogama, obilazio je delegaciju, želio je identificirati izvršnog predsjednika HNS-a, te ih je u jednom trenutku i napao.

FOTOGALERIJA: Ovo su napadači na izbornika Kovača i delegaciju HNS-a

- Mlatarao je šakama, uspio sam se izmaknuti - objasnio nam je Vrbanović.

A Kovač je zagrlio napadača, tumačio mu ono “mi Hrvati” i tako dalje, pa je to smirilo situaciju, ali je evidentno da se Kovač ili netko drugi pokušao fizički oduprijeti, nastala bi prava tučnjava. Izbornik je veći dio svojeg izlaganja pred splitskim novinarima posvetio tom događaju, njegove su riječi bile umirujuće, ali ipak odlučne:

Iskorijeniti mržnju

- Nikad neću i ne mogu prihvatiti takvo ponašanje. Naša zemlja se blati, incident je dobio odjeka u Europi, zovu me sa svih strana. Zajedničkim snagama moramo iskorijeniti to zlo, tu mržnju koja truje navijače, ali i narod uopće.

Izbornik je naglasio da je i u vrijeme kad je vodio mladu reprezentaciju propagirao nastupe po cijeloj zemlji, posebno u Splitu. Premda su se javile glasine da je napad na funkcionare HNS-a bila organizirana “sačekuša”, pokazalo se da je do susreta došlo slučajno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2024 11:29