PLENKOVIĆ U PLETERNICI

‘Otkrit ću vam koja je glavna razlika između Filipovića i drugih kandidata, Zagrepčani to vide‘

Premijer je u Požeško-slavonskoj županiji komentirao kandidata za gradonačelnika Zagreba

 
 Danijel Soldo/Cropix

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Pleternici u Požeško-slavonskoj županiji dao je izjavu za medije.

Kazao je kako je održao sastanak s proširenim predsjedništvom te analizirao političku situaciju u županiju. Nabrojao je i postignuća koja je Vlada napravila za tu županiju. Premijer je iskazao i podršku kandidatikinju za županicu Požeško-slavonske županije Antoniji Jozić te ostalim kandidatima u županiji na lokalnim izborima.

Na pitanje kakvu podršku očekuje na lokalnim izborima u županiji, premijer je kazao da očekuje da kandidati dobiju najveće povjerenje građana s obzirom na rezultate stranke u toj županiji.

Premijer komentirao i dugove prema veledrogerijama.

- Neće građani ostati bez lijekova. U protekloj godini smo imali enormne izdatke za zdravstvo. Ministar Beroš će s potpredsjednikom Marićem nastaviti razgovore s predstavnicima veledrogerija i iznalaziti rješenja - kazao je i prebacio se na temu - izbori u Zagrebu.

- Davor Filipović je sjajan kandidat za gradonačelnika Zagreba. Svakim nastupom pokazuje da je kompetentan, da zna sve gradske teme, financije, da ima jasnu viziju policentričnog razvoja Zagreba, da će maksimalno koristiti podršku koju Vlada daje svim jedinicama lokalne i regionalne samouprave, da će učiniti napore u konsolidaciji financija grada. To znači da je riječ o čovjeku koji se kroz četiri godine rada u Skupštini dokazao. Razlika između njega i drugih kandidata je što se on razumije u teme, zna grad, ne dolazi u utakmicu bez da se prethodno bavili gradom. To je ključna razlika koju Zagrepčani i Zagrepčanke vide. Vidjet ćete da je Filipović agilan čovjek - kazao je Plenković komentirajući Davora Filipovića te dodao da HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba ima sportsku drskost za ovakve utakmice.

Komentirao je i predstečajni postupak Brodotrogira.

- Dolje ima puno društava, sedam ili osam. Intencija je da s vrlo pametnom i ciljanom podrškom omogućimo revitalizaciju hrvatske brodogradnje i to da Jadran brod kontrolira trošenje svake kune koje dolaze temeljem zajmova koje daju banke a nakon jamstava koje daje Vlada. Očekujem od vlasnika da iznađe rješenje, država ima mehanizme za potpore radnicima - kazao je premijer.

Podsjetimo, premijer je danas sudjelovao u Pakracu na obilježavanju 30. obljetnice 1./2. ožujka 1991. godine, početka Domovinskog rata u Hrvatskoj. Svečanom obilježavanju nazočio je i ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:00