SRAMOTA NA ŠALATI

Otac objavio snimku čekaonice za rengen: ‘Gurao sam dijete preko lokvetine, neke štale su luksuz prema ovome!‘

‘O tome da dijete koje je stopostotni invalid 4. stupnja nema nikakav prioritet, neću ni govoriti‘, kaže bivši vaterpolski reprezentativac
 Screenshot Facebook

Bivši vaterpolski reprezentativac Hrvatske, Vedran Jerković, objavio je na Facebooku video u kojem se vidi otužno stanje u zagrebačkoj bolnici Šalata.

Video prikazuje da su čekaonica i RTG na odjelu ortopedije na Šalati smješteni u običnim kontejnerima koji su u vrlo lošem stanju.

Bolnicu Šalata obitelj Jerković često posjećuje zbog kćeri Tonke koja je nakon dva moždana udara ostala stopostotni invalid. No čak niti ona u bolnici nema prioritet.

"Ovo je čekaonica i kontejner za RTG na odjelu ortopedije na Šalati. Mislim da video govori sam za sebe, mogao bih snimiti na desetke ovakvih videa i fotki ovog jada u kojem čekamo s Tonkom. Neke štale koje sam vidio su luksuz spram ovoga", kaže Jerković.

"O tome da dijete koje je stopostotni invalid 4. stupnja nema nikakav prioritet, neću ni govoriti. O posebnom osjećaju guranja Tonke na RTG kroz ove lokvetine vode nema smisla trošiti riječi. Da svaku kunu koju nam država pod prisilom otme za zdravstveni doprinos svaki mjesec zapalimo, vjerujte mi da bi bila bolje iskorištena. Nisam čak ni ljut. Ovo je žalost i jad", završava Jerković svoju objavu na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:38