MINISTAR ALADROVIĆ

‘Osobe iz slučaja ubojstva u Pločama nisu poznate socijalnom sustavu‘

Očekujem da će policija utvrditi zbog čega je došlo do toga nesretnog slučaja", rekao je Aladrović novinarima

Josip Aladrović 

 Damir Krajac/Cropix

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović izjavio je u petak, vezano uz ubojstvo u Pločama, kako se, po preliminarnim informacijama, ne radi o osobama koje su bile pod nadzorom, nisu poznati sustavu i nije bilo prijava bilo kakvog nasilja.

"U sustavu socijalne skrbi nije evidentirana ranija prijava nasilja između ubijenih osoba i osobe koja se sumnjiči za ubojstvo. Očekujem da će policija utvrditi zbog čega je došlo do toga nesretnog slučaja", rekao je Aladrović novinarima nakon dodjele ugovora za ublažavanje siromaštva pružanjem nefinancijske pomoći.

U vezi istrage protiv njega, kazao je kako ga još nisu kontaktirali iz DORH-a u vezi davanja bilo kakvog iskaza. Stojim na raspolaganja svim institucijama koje smatraju potrebnim da im se nešto kaže, poručio je.

"Koliko mi je poznato, rješenje o istrazi još je uvijek nepravomoćno i pričekat ćemo dok se to ne dogodi", rekao je Aladrović.

Upitan je li razgovarao s premijerom Plenkovićem o svom statusu u Vladi, Aladrović je odgovorio kako kontinuirano razgovaraju o tome i o svim drugim pitanjima.

"Uskok radi na tome i ne želim to više komentirati s obzirom na sve što taj predmet veže uz sebe. Nakon što s premijerom dodatno porazgovaram, odlučit ćemo o slijedećim koracima", rekao je.

Na upit je li mu ta istraga teret u obavljanju posla, Aladrović je podsjetio kako je već rekao da neće biti uteg Vladi i premijeru. Je li to teret zajednički ćemo odlučiti i sukladno tome donijeti odluke o kojima ćemo obavijestiti javnost, poručio je.

Na pitanje bi li Plenkoviću prijavio prijetnje da mu se dogodilo to što je ministrici regionalnog razvoja i fondova EU-a Nataši Tramišak, rekao je kako mu je to teško komentirati jer ima samo saznanja iz novina.

"Izrazio sam osobnu podršku kolegici Tramišak, jer nije ugodno biti pod pritiskom u obavljanju javnog posla. Ne mogu odlučivati i govoriti u ime kolegice i detaljnije komentirati. Politizacija te teme je nepotrebna", kaže Aladrović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:18