VELIKA AKCIJA

OSIM RIMAC, OVE TRI ŽENE SU TAKOĐER DANAS UHIĆENE Ružica Njavro imala je važnu ulogu u prvoj kampanji Kolinde Grabar-Kitarović

 
Ružica Njavro, Nataša Turbić, Ana Mandac
 Boris Kovacev, Tomislav Kristo, Ronald Gorsic / CROPIX

Zbog sumnje na korupcijske radnje, policija je u petak u suradnji s USKOK-om uhitila 13-članu skupinu, kojoj je na čelu bila državna tajnica u Ministarstvu uprave, bivša HDZ-ova gradonačelnica Knina Josipa Rimac.

Osim nje, istragom je obuhvaćeno još nekoliko osoba iz državnih tijela i agencija:

Ana Mandac, bivša pomoćnica ministra gospodarstva, bivša čelnica NO-a Badela

Zagreb, 010316.
U Hotelu Aristos u Buzinu odrzan skup Ekonomska politika Republike Hrvatske i oc?ekivanja za 2016. godinu u organizaciji udruzenja Hrvatski izvoznici.
Na fotografiji: Ana Mandac, pomocnica ministra poduzetnistva i obrta.
Foto: Dragan Matic / CROPIX
Dragan Matic / CROPIX
Ana Mandac

Ana Mandac je sad već bivša pomoćnica ministra u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta od 2016. godine. Prije toga je deset godina bila samozaposlena, odnosno vlasnica obrta za pripreme i organizaciju aktivnosti vezanih uz natječaje za fondove EU (“od ideje do provedbe”), provođenje edukacije i pisanje i vođenje različitih projekata. Paralelno s poduzetničkom karijerom bila je zamjenica te predsjednica Nadzornog odbora Badel 1862, kao i vanjska članica. Što se obrazovanja tiče, završila je gimnaziju u Banjoj Luci, a onda Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu.

Nakon toga se dodatno obrazovala u Njemačkoj iz područja gestalt psihologije i pedagogije. U SAD-u je pohađala edukacije za imago teraputa.

Ana Mandac članica je HDZ-a, a u imovinskoj kartici je prijavila dva stana u Zagrebu - jedan u Vrapču od 78 četvornih metara i drugi od 39 četvornih metara. U vlasništvu ima osobni automobil Toyota Auris. Prijavila je i kredit, čiji nositelj je suprug, u iznosu od 71.753 tisuće eura, podignut 2014., i pozajmicu PBZ-a na pomoćnicu ministra osobno u iznosu od 103.283 iz 2015. godine.

Nataša Turbić, načelnica Gračaca s plaćom od 11.110 kuna i dva kredita

Gracac, 281117.
Reportaza o demografski najupropastenijem gradu u drzavi.
Na fotografiji: Natasa Turbic - nacelnica opcine Gracac.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX
Nataša Turbić

Nataša Turbić kao načelnica općine Gračac ima plaću u visini od 11.110 kuna. U imovinskoj kartici navela je suvlasništvo s trećim osobama nad kućom s okućnicom u Gračacu veličine 874 četvornih metara. Prijavila je da suprug posjeduje auto Škodu Octaviju. Prijavili su također dva kredita.

Ružica Njavro, Dubrovčanka koja je radila u kampanji Grabar-Kitarović

Zagreb, 290520.
U zajednickoj akciji policije i USKOK-a jutros su uhiceni predsjednik Uprave Hrvatskih suma Krunoslav Jakupcic,  Josipa Rimac i Natasa Turbic i drugi zbog zlouprabe polozaja.
Na fotografiji: policija u automobilu dovozi uhicenu Ruzicu Njavro, tajnicu kabineta Ministarstva poljoprivrede.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX
Ružica Njavro

Ružica Njavro, tajnica kabineta u Ministarstvu poljoprivrede, u veljači ove godine imenovana je članicom Upravnog vijeća Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu. Dubrovčanka sa zagrebačkom adresom rođena je 7. lipnja 1985. godine. Studirala je na Fakultetu političkih znanosti. Na lokalnim izborima 2013. godine bila je nositeljica kandidacijske liste HDZ-a i koalicijskih partnera za Vijeće Mjesnog odbora Ferenščica. U predsjedničkoj kampanji Kolinde Grabar-Kitarović 2015. bila je organizacijska tajnica Središnjeg koalicijskog stožera Kolinde Grabar-Kitarović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. listopad 2022 05:29