SNJEŽNO NEVRIJEME

Osam škola na području Ličko-senjske i Zadarske županije bez nastave: ‘Pristup nije moguć‘

Zbog snježnog nevremena 187 učenika Ličko-senjske županije ostalo je kod kuće

Gospić

 Robert Fajt/Cropix

U osam škola na području Ličko-senjske i Zadarske županije u ponedjeljak nije bilo moguće organizirati nastavu zbog nemogućnosti pristupa.

Zbog snježnog nevremena 187 učenika Ličko-senjske županije ostalo je kod kuće, potvrdila nam je županijska pročelnica za školstvo Valentina Zdunić.

Riječ je o učenicima četiri osnovne škole u Karlobagu, Plitvičkim Jezerima, Lovincu i Pazarište Klancu. Pritom je Osnovna škola Plitvička Jezera donijela odluku o prelasku na online nastavu, dok u županiji zasad nemaju informaciju o organizaciji na daljinu u drugim osnovnim školama.

Ukupno je u Ličko-senjskoj županiji 15 škola s nešto više od 3000 učenika.

Prema potvrdi Ministarstva znanosti i obrazovanja, nastave nije bilo niti u tri škole Zadarske županije – OŠ Nikole Tesle i Srednje škole u Gračacu te OŠ u Zemuniku. Nastave nije bilo niti u područnoj školi Tribanj pri Osnovnoj školi Starigrad.

U Zadarskoj županiji pojašnjavaju kako se nastava za učenike nižih razreda u OŠ Nikole Tesle u Gračacu odvijala redovno, no ne i za učenike viših razreda. Pretpostavlja se da se njihovi nastavnici, uglavnom putnici iz Zadra, nisu uspjeli probiti do škole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 21:44