ANDREJ PLENKOVIĆ

‘Optužnice protiv bivših ministara? To nije nikakav teret za Vladu. Milošević? Ne mislim da treba otići iz Sabora‘

Premijer je rekao kako je ‘ovo je sad stav DORH-a, sad ćemo ići dalje‘

Andrej Plenković

 Davor Pongracic/Cropix

Premijer Andrej Plenković trenutno je u Koprivnici gdje je sudjelovao na konferenciji "Hrvatska kakvu trebamo – Ekonomska politika u funkciji podizanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva". Plenković je odgovaro na pitanja novinara, a među ostalim je komentirao optužnice koje su podignute protiv njegovih bivših ministara.

- Primio sam informaciju. Što će oporba? Nakon jučerašnje ankete su ucviljeni. Sad skaču s jedne teme na drugu, ne bi li se uopće znalo da postoje. Ovo je sad stav DORH-a, sad ćemo ići dalje, rekao je Plenković.

- Volio bih da se jednakim aršinima ide prema svima. Mi na DORH, USKOK ni na rad policije ne utječemo. Što se tiče nas, oni su neovisni, što se tiče svih drugih, to ne znam, odgovorio je na pitanje o tome je li mu dosadilo govoriti da ima nultu stopu tolerancije na korupciju, javlja Dnevnik.hr.

Na upit koliki je to teret Vladi, kaže da nije nikakav teret jer nisu u Vladi. - Ovo nije nikakav teret za Vladu, nitko od njih nije u Vladi.

Smatra i da Milošević ne treba otići iz Sabora. - Zašto bi otišao? Zašto? On je saborski zastupnik, izabran, nije jedini... Eno Grgića, Barišića… Ovo je samo jedna strana u postupku, Državno odvjetništo, rekao je.

- Moja odgovornost počinje i završava na povjerenju ljudi na izborima, na provođenju programa, na izgradnji željezničke pruge do Mađarske, na članstvu u Schengenu i europodručju. Ja se bavim onim što je bitno, naveo je.

Za navode da se Rusima nudila isporuka motora za helikoptere preko Hrvatske, Plenković odgovara: “To je nemoguće.”

Novinari su ga pitali i o njegovim navodima da "Rusi plaćaju oporbu".

- Tko je uopće izjavio da oporbu netko plaća? Jesam li ja ikada rekao da netko nekoga plaća? Nemojte konfabulirati. To vam se vidjelo prije tri dana. Prije tri dana da dio oporbe pjeva ruski narativ. Vi to vidite. To ne znači da netko nekoga plaća. Ako imate oporbu koja se do 24. veljače protivi usvajanju deklaraciju o Ukrajini. Onda slijedi iluminacija, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:09