ANTO NOBILO

‘Optužnica se povukla da bi se izbjeglo saslušanje ključnog vještaka, ovo je jedan od većih skandala pravosuđa‘

Kaže da mu je Canjuga rekla da ne poznaje bivšu tužiteljicu, no Nobilo ne zna jesu li se znali supruzi Puklin i Canjuga

Anto Nobilo, odvjetnik Piruške Canjuge

 Goran Mehkek/Cropix

U novoj akciji USKOK-a i policije, uhićeni su bivša zamjenica zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika Mirela Alerić Puklin i njezin suprug Goran Puklin, osumnjičen u aferi Janaf. Uhićena je i bivša članica uprave Agrokora Piruška Canjuga. Anto Nobilo, odvjetnik Piruške Canjuge, tvrdi da njegova klijentica ne poznaje uhićenu bivšu tužiteljicu, piše Dnevnik.hr.

Odvjetnici danas uhićenih, pak, u sklopu obrane prstom upiru na samo tužiteljstvo i slučaj Agrokor koji je 8,5 milijuna kuna dao revizorskoj kući za vještačenje.

Nobilo smatra da je povlačenje optužnice učinjeno kako bi se spriječilo saslušanje Ismeta Kemala, predstavnika KPMG-a, revizorske kuće koja je za Državno odvjetništvo radila vještačenje sumnjivih poteza u Agrokoru.

"Ovo je namjerno sinkronizirano nakon što je DORH vidio da je izašla informacija o pretresima stanova i gospođe Canjuge. Nakon toga je izašla informacija o povlačenju optužnice. A povlačenje optužnice je jedan od većih skandala hrvatskog pravosuđa. To rade kako bi izbjegli saslušanje ključnog vještaka koji bi mogao dokazati nezakonite sprege privremene uprave Agrokora, Državnog odvjetništva i KPMG Hrvatska'', kazao je Anto Nobilo, u razgovoru s Josipom Krajinović.

Odvjetnik kaže da je sud naredio da se sasluša Kamal Ismail na dokaznom ročištu, gdje bi bili i branitelji koji bi mogli postavljati pitanja.

"Činjenica je da je Agrokor dao vještake koje su istovremeno plaćali za vrijeme vještačenja", kaže Nobilo.

Kaže da mu je Canjuga rekla da ne poznaje bivšu tužiteljicu, no Nobilo ne zna jesu li se znali supruzi Puklin i Canjuga. Ona se ne tereti da je davala mito već samo za poticanje zlouporabe službenog položaja.

"Prema onome što sam pročitao to mi je tanko. Tamo su banalne stvari. Nema dokaza u velikom Agrokoru za Pirušku Canjugu, kao i za mali Agrokor", tvrdi Nobilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:14