IZDANA UPOZORENJA

OPREZ, HRVATSKOJ PRIJETI LEDENA OLUJA! Snijeg će se pretvoriti u kišu, no ona će se lediti u dodiru s tlom i stvarati vrlo opasnu poledicu

Zagreb, 020116.Zimska sluzba, podruznica Zagrebacke ceste.Zagrebacki gradonacelnik Milan Bandic obisao je Zimsku sluzbu nakon sto je pao prvi snijeg.Na fotografiji: kamion Zimske sluzbe.Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
 Tomislav Kristo / CROPIX / COPYRIGHTED

ZAGREB - U utorak nas u Hrvatskoj očekuje pretežno oblačno vrijeme, uz oborine većinom u drugom dijelu dana. Na Jadranu već prijepodne mjestimice kiša, a u unutrašnjosti snijeg i kiša koja se ledi na tlu.

Jutarnja magla uglavnom će se pojavljivati u središnjoj Hrvatskoj. Vjetar će biti slab do umjeren jugoistočni.

Na Jadranu se ujutro očekuje umjeren sjeverozapadnjak, a potom će zapuhati umjereno i jako jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od -12 do -7, na Jadranu od 2 do 7 °C. Najviša dnevna između -2 i 3, na obali i otocima od 9 do 13 °C.

U Zagrebu, vrijeme će biti oblačno, povremeno uz oborinu na granici kiše i snijega, uglavnom u drugom dijelu dana.

Velika je vjerojatnost za ledenu kišu. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura od -11 do -9, najviša dnevna od -3 do -1 °C.

(Foto: meteo.hr)

U sljedeća tri dana na kopnu će prevladavati oblačno vrijeme. Povremeno će biti slabe oborine na granici kiše i snijega, u noći na četvrtak uglavnom u Slavoniji, a u petak u Gorskom kotaru i Lici. Temperatura zraka u osjetnom porastu.

Na Jadranu će biti umjereno do pretežno oblačno. Kiše će povremeno biti u srijedu i petak, dok su sunčana razdoblja najizglednija u četvrtak, kada će zapuhati puhati umjeren i jak sjeverozapadni vjetar.

(Foto: Meteoalarm)

Meteoalarm je za utorak objavio narančastu opasnost za cijelu kopnenu Hrvatsku, kojoj prijete snijeg i ledena kiša. Za cijeli Jadran proglašena je žuta opasnost zbog jakog vjetra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 06:58