NAPAD NA SDP I MOŽEMO

Opoziv ministara posvađao Most i ‘progresivnu oporbu‘: ‘Zašto ne želite nanijeti štetu Vladi?‘

Nikola Grmoja predbacio SDP-u i Možemo što nisu dali potpise za Mostovu inicijativu pokretanja opoziva Ćorića, Aladrovića i Miloševića

Nikola Grmoja

 Damjan Tadic/Cropix

Odluka 'progresivne oporbe' da uskrati potpise Mostovu prijedlogu za smjenu tri vladina dužnosnika - dvojicu ministara i potpredsjednika Vlade - posvađala je u četvrtak saborske zastupnike tih stranaka.

Nikola Grmoja (Klub Mosta) spočitnuo je SDP-u i Možemo zašto nisu dali potpise za Mostovu inicijativu o pokretanju opoziva trojice vladinih dužnosnika, ministara Tomislava Ćorića i Josipa Aladrovića, te potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića.

"Nije mi jasno ponašanje dijela lijeve oporbe, SDP-a i Možemo, zašto ne žele nanijeti veću štetu ovoj Vladi", kazao je Grmoja u slobodnom govoru i pretpostavio da se možda boje da bi loše prošli na prijevremenim izborima.

"Nadam se da će se predomisliti, inače ćemo shvatiti da štite vladajuće iz nekog razloga", dodao je.

SDP-ov Arsen Bauk odgovorio mu je da se do izbora dolazi raspuštanjem Sabora, a ne pokušajem popravljanjem HDZ-ove Vlade.

"Oni su za nas nepopravljivi", istaknuo je Bauk izrazivši nadu da su Mostovci, nakon dva neuspjela pokušaja, definitivno odustali od popravljanja HDZ-a.

Podsjetio je kako je oporba zajedno podnijela prijedlog za raspuštanje Sabora i - kada ta točka dođe na glasanje - biti će prilika da se zazovu izbori.

Uzvratio je Grmoja tumačeći da opozivi ministara služe jedino za nanošenje štete vladajućima jer nijedan nije smijenjen u trenutku kada je oporba pokretala opoziv. "Pravo je pitanje zašto Arsen Bauk, Peđa Grbin i Sandra Benčić ne žele nanijeti štetu Vladi", kazao je.

"Vlada je sama sebi nanijela toliko štete da se mi 'na glavu okrenemo' ne možemo im više štete nanijeti", kazao je Bauk.

Bojan Glavašević iz Kluba zeleno-lijevog bloka samo je kratko komentirao: "kme kme".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:04