NE RADI SUSTAV

Opet pala stranica natječaja za energetsku obnovu kuća, građani bijesni

U samo pola sata nakon što su u 9 sati počele prijave za natječaj pao je sustav
 Screenshot

U samo pola sata nakon što su u 9 sati počele prijave za natječaj za energetsku obnovu kuća za koji je namijenjen iznos od 300 milijuna kuna pao je sustav za prijave Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Podsjetimo, ista se stvar dogodila i prošle godine.

I ovaj natječaj provodi se po sistemu "najbrži prst" kao što je to bilo i kod najtečaja za kupnju električnih vozila.

Već u 9.29 sati svi koji su se pokušali prijaviti u sustav e-prijava, jer se prijave podnose isključivo elektronskim putem, više nisu mogli pristupiti u sustav.

"Sustav je trenutno nedostupan zbog tehničkih poteškoća te nije moguće podnijeti prijavu. Novi termin zaprimanja prijava bit će uskoro objavljen. Zahvaljujemo na razumijevanju!", piše na linku za prijavu.

- Ovo je sramota - rekla nam je jedna čitateljica.

Osim prijava u sustav, nije bilo moguće ni promijeniti lozinku.

Tijekom jutra stiglo je i priopćenje iz Fonda.

- Nakon što je 14.10. od 9 h trebao krenuti sa zaprimanjem prijava za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća, došlo je do tehničkih poteškoća uslijed kojih korisnicima sustav ePrijave nije bio dostupan.

Ovim se putem ispričavamo svim zainteresiranim građanima radi nastale situacije i neugodnosti koje im je ista prouzročila.

Zaduženi tim informatičara i programera intenzivno radi na uklanjanju svih programskih i infrastrukturnih barijera uslijed kojih je došlo do poteškoća u radu sustava ePrijave.

Zaprimanje prijava na Javni poziv se privremeno odgađa te ćemo o novom datumu zaprimanja obavijestiti javnost u najkraćem mogućem roku. Svi građani zainteresirani za ovaj poziv dobit će novu priliku prijaviti svoje projekte za sufinanciranje - objavili su.

Slično se nedavno dogodilo i kod popisa stanovništva gdje je u završnim satima samopopisivanja također pao sustav Državnog zavoda za statistiku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:21