U KLAIĆEVOJ BOLNICI

Operiran 16-godišnjak koji je teško stradao od strujnog udara u Slavonskom Brodu, čeka ga višemjesečno liječenje

Za osam do deset dana doći će se do definitivne procjene dubine opeklina i transplantacije kože - vlastitom, umjetnom ili ‘doniranom‘

Klinika za dječje bolesti Zagreb

 Bruno Konjevic/CROPIX

U Klinici za dječje bolesti Zagreb operiran je 16-godišnjak koji je teško stradao od strujnog udara kad se u subotu popeo na vagon kod željezničkog kolodvora u Slavonskom Brodu te ga čeka višemjesečno liječenje.

Dječak je od strujnog udara zadobio teške opekline drugog i trećeg stupnja na 50 posto površine tijela.

"Dječak je u operacijskoj sali na previjanju područja zahvaćenih opeklinama; hemodinamski je stabilan i nadalje je u Jedinici intenzivnog liječenja, na umjetnoj ventilaciji, analgosediran uz nadoknadu tekućine i terapiju antibioticima", rekao je u nedjelju ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb Goran Roić, izvijestio je HTV.

Dr. Roić je istaknuo kako je u tijeku dodatna dijagnostika i praćenje eventualnih komplikacija dječaka, a za osam do deset dana doći će se do definitivne procjene dubine opeklina i transplantacije kože - vlastitom, umjetnom ili "doniranom".

"Liječenje i obrada su multidisciplinarni rad i uključuju ORL, pulmologa, gastroenterologa, psihijatra te psihologa. ‘Opeklinska bolest‘ nije samo problem oštećenja kože, već je moguća ozljeda i komplikacije drugih organskih sustava", dodao je.

"U svakom slučaju, slijedi mu višemjesečno liječenje. Rezultati naše ustanove u ovom području su izuzetni, na razini vrhunske medicine Europe i svijeta. U prvom redu zahvaljujući vrhunskim intenzivistima, dječjim kirurzima koji se bave opeklinama te dječjoj traumatologiji", rekao je ravnatelj zagrebačke Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj dr. Roić.

Šesnaestogodišnjak je zadobio opekline opasne po život od strujnog udara dok se u subotu navečer penjao na vagone kod željezničkog kolodvora u Slavonskom Brodu. Odmah je prevezen u bolnicu u Slavonskom Brodu, gdje su rekli da je stigao u teškom stanju, a iza ponoći prevezen je u Kliniku za dječje bolesti Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:58