OBRAČUN PREDSJEDNIKA HDZ-A I BIVŠE ŠEFICE STRANKE

'ONA NIJE PRESTALA PRIČATI OTKAD JE IZGUBILA IZBORE' Karamarko o intervjuu Jadranke Kosor u Globusu

'Očito se radi o nekim frustracijama', kaže Karamarko i poručuje da Sud časti već proučava njezin intervju Globusu
 Arhiva CROPIX

ZAGREB - Gospođa Jadranka Kosor se žali da joj netko zabranjuje govoriti. Pa ona zapravo nije prestala pričati otkad je izgubila izbore u stranci - komentirao je danas predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko istup svoje prethodnice u intrevjuu Globusu u kojem tvrdi kako je stranka želi ušutkati.

Karamarko je odlučno demantirao njezine optužbe te ponovio kako će i ovim njezinim posljednjim istupom u pozabaviti stranački Sud časti koji će odlučiti hoće li i kako biti kažnjena.

Hoće li Kosor zbog intervjua Globusu biti bezuvjetno izbačena iz stranke?: 'Članovi zovu i raspituju se kako se pokreće postupak protiv nje'

- Nitko, nikome ne zabranjuje govoriti. Dapače, napokon je u stranci otvorena jedna demokratska linija. Razgovara se na svim razinama. Mislim da je dijalog potreban stranci jer je dugo godina bila u jednom specifičnom režimu. Pa sjetite se tko je za vrijeme gospođe Kosor ili prije mogao davati intervjue i pričati ovakve stvari kao danas ona, a da je ostao nepovrijeđen i nekažnjen - kaže Karamarko. Ocjenjuje kako se u njezinom slučaju "očito radi o nekim frustracijama".

EKSKLUZIVNO: 'NE MOGU ŠUTJETI!' Kosor prvi put otvoreno o Karamarku, Tuđmanu, Pašaliću...

- Ne bih ulazio u to niti u polemiku s njom jer ono što govori nije istina. No, da li će Sud časti imati posla s tim slučajem ne bih želio prejudicirati. Znat ćemo ovih dana - najavio je Karamarko. Iako je dakle jasno da ne odobrava istupe Jadranke Kosor šef HDZ-a tvrdi kako oni ne štete stranci već njoj samoj.

- Stranci to ne šteti, stranka radi i jača, ima 8 tisuća novih mladih članova. To šteti gospođi Kosor jer ovako ne govori netko tko je član stranke već netko tko je neovisan ili možda jako ovisan, ali ne znam o kome - naglasio je.

Ponovio je kako ne presuđuje on, već Sud časti radi samostalno po pravilima koja su utvrđena te kako već proučavaju njezin intervju Globusu.

- Oni moraju sami gledati što se događa i postupati - dodaje.

Čelnik HDZ-a odbacio je i špekulacije da kandidaturom Margarete Mađerić za zagrebačku gradonačelnicu ustvari daju potporu Milanu Bandiću.

- Ma to su pričice. Margareta Mađerić je dva mandata u Gradskoj skupštini gdje se istaknula upravo kao oporba gradskoj vlasti i Milanu Bandiću. Jako puno zna o problemima Zagrebačkog holdinga. Zavrijedila je da u ovim godinama bude kandidirana - kaže šef HDZ-a. Podsjeća kako HDZ u sva četiri velika grada kandidira nova lica te time ispunjavaju najave da stranci treba osvježenje.

- Vidjet ćete da će Mađerić biti veliko iznenađenje – najavljuje.

Na špekulacije da ustvari ne drži Klub zastupnika svoje stranke pod kontrolom jer su te ljude na izborne liste stavljali drugi Karamarko odgovara:

- To naprosto nije istina. Klub je pod kontrolom, ako se može reći tako grubim rječnikom.

U Klubu HDZ-a su, hvali Karamarko svoje članove, zastupnici koji su savjesni i zadovoljan je njihovim radom.

- Mi nemamo egzibicioniste, one koje galame i mlate rukama, niti previše vic mahera, onih koji pričaju o kavezima, niti onih koji na jedan površan način pokušavaju privući pozornost na sebe. Naši ljudi studiozono proučavaju zakonske prijedloge i o njima raspravljaju - objašnjava. Klub HDZ-a, dodaje, radi najbolje što može u uvjetima koje imaju.

- Jer moramo djelovati na nekoliko polja osim u Saboru. Mi smo imali jedan apsurd na prošlim izborima jer za nas nisu glasali čak niti naši članovi. Zbog toga smo izgubili izbore i moramo se izdići, oživjeti stranku i napraviti što više na lokalnim izborima - naglasio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 08:52