LIČKI SCHUMACHER

OMILJENI MILE IZVEO NEVIĐENU VRATOLOMIJU Mazdom se popeo na šest metara visoki nadvožnjak, pa zapeo na pruzi: 'Htio sam se malo razonoditi'

Mile Jerbić (62) pokušao se iskupiti tvrdeći da je dolazio iz bolnice pa se na putu, eto, malo ‘razonodio’

Koje su sve misli tutnjale glavom Mili Jerbiću (62) dok je u srijedu popodne u svojoj crvenoj Mazdi 626 “jahao” ličkim dionicama, ostat će nepoznanica, no jedno je sigurno - nakon što se autom popeo na šest metara visok željeznički nadvožnjak u Ramljanima i pritom ostao zaglavljen na pruzi, Jerbić je pravodobnom reakcijom prolaznika, policije, a onda i vučne službe spašen od naleta vlaka.

Alkohol i brzina, kažu nam upućeni, učinili su svoje. Omiljeni mještanin Mile odveden je u policijsku postaju, i to prvo na triježnjenje. Napuhao je čak 1,46 promila alkohola u krvi. Potom je uslijedila prekršajna obrada. Kako je “fulao” tunel nakon izlaska iz zavoja, jasno je samo njemu.

Turirao kako bi nastavio

- Mještani su uočili auto na pruzi i vozača kako turira. Bučio je jer je po svaku cijenu htio dalje. Pozvali su policiju koja je onda zvala nas da hitno dođemo s dizalicom i maknemo vozilo s pruge. Kad sam stigao, ostao sam u čudu. Nikome nije bilo jasno kako se popeo. Čovjek je kao skamenjen gledao dok sam spuštao auto s nadvožnjaka. Nakon spuštanja, kad je vidio da Mazda ima samo par ogrebotina, vozač je odmah htio nastaviti s vožnjom, ali mu policija to nije dopustila.

-Evo, kod mene je još uvijek njegovo vozilo. Čekam da ga dođe preuzeti. U ovom poslu svega sam se nagledao, ali ovakav slučaj nikad nisam vidio - opisao je vratolomiju za Jutarnji list jedan od zaposlenika vučne službe Lončar.

Kako doznajemo, Jerbić je pred policajcima pokušao donekle umanjiti krivnju. Navodno se pravdao da je bio na operaciji te da se nakon izlaska iz bolnice odlučio malo razonoditi. Vozio je iz smjera Otočca prema kući.

Trosatni prekid prometa

Zbog Jerbića željeznički promet na toj dionici bio je obustavljen tri sata. Mještani i prolaznici su, i nakon što je odvezen u postaju a njegova jurilica u dvorište vučne službe, nastavili raspredati i zbijati šale o dosad neviđenom prometnom grijehu tijekom kojega vozaču nije pala ni dlaka s glave.

U telefonskom razgovoru Jerbić nam je kratko rekao da je na policiji i ne može razgovarati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 15:18