LJETNO NEVRIJEME

Oluja zahvatila virovitičko područje: Protugradna raketa pala na kuću, stablo uništilo kamion

Cijelu Hrvatsku i danas očekuje povremena kiša, najčešće kao lokani pljuskovi s grmljavinom, dok je u Dalmaciji i Slavoniji moguće i jače nevrijeme
 Davor Pongračić / CROPIX

Snažno nevrijeme praćeno olujnim vjetrom u poslijepodnevnim satima utorka pogodilo je središnji dio Virovitičko-podravske županije. Udari vjetra u selu Donji Meljani rušili su stabla i nosili crjepove s krovova, a oštećeno je petnaestak kuća, javlja Dnevnik.hr .

Nevrijeme je dovelo i do neuobičajene nesreće u kojoj srećom nitko nije stradao. Naime, protugradna raketa pala je na obiteljsku kuću Budimira Pandura, probila krovište i završila u dnevnom boravku.

Selo dalje, u Sladojevcima, stoljetno stablo topole popustilo je pod jakim naletima vjetra te se srušilo na kamion koji je bio parkiran uz cestu. Vozilo je potpuno uništeno, a šteta se procjenjuje na oko 300 tisuća eura.

Oluja je na području sela Cabuna, Pepelane, Jugovo Polje i Levinovac donijela i snažnu tuču koja je nanijela značajnu štetu na poljoprivrednim površinama. Vjetar je na županijskoj cesti Hum – Voćin srušio nekoliko stabala te je ta dionica bila obustavljena za promet, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Državni hidrometeorološki zavod za danas najavljuje promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Cijelu Hrvatsku očekuje povremena kiša, najčešće u obliku lokanih pljuskova s grmljavinom, dok je u Dalmaciji i Slavoniji moguće i jače nevrijeme.

Dnevni 'maksimalac' kretat će se između 20 i 25 Celzijevih stupnjeva, a u Dalmaciji i istočnoj Slavoniji živa će se popeti i do 30.

Vikend će u cijeloj Hrvatskoj donijeti kišu i oblačno vrijeme, za što je kriv utjecaj nove ciklone. Pritom će se i temperature znatno sniziti, a slično nas vrijeme očekuje i početkom sljedećeg tjedna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 17:20