PROLOM OBLAKA

Oluja poharala Zagorje: Vjetar čupao stabla i električne stupove, tuča uništila većinu usjeva

Vjetar je srušio i nekoliko električnih stupova pa su gotovo sva domaćinstva u općini Kraljevec na Sutli bez električne energije.
 Nikola Wolf / CROPIX

KRALJEVEC NA SUTLI - Nevrijeme praćeno jakom tučom zahvatilo je sinoć između 18.30 i 19 sati rubne dijelove Krapinsko zagorske županije uz granicu sa Slovenijom. Štete su ogromne.

Olujno nevrijeme najviše štete je nanijelo općini Kraljevec na Sutli: samom središtu te naseljima Kačkovec, Draše, Movrač i Kapelski Vrh u kojima je vjetar srušio drveće na nekoliko kuća i gospodarskih objekata.

Dok se srušena stabla i nanosi blata ne uklone, promet je na pojedinim lokalnim cestama zatvoren. Struje još nema. Na terenu su i vatrogasci koji čiste 'za olujom'.

Vjetar je rušio električne stupove, uništeni su usjevi, vinogradi, voćnjaci i njive s kukuruzom. Očevici govore o tuči veličini dječje šake. Uništene su i neke od fasada, stakla na automobilima, prozori. U samo 15 minuta, neki su poljoprivrednici izgubili sve.

Uz Kraljevec na Sutli velike štete na poljoprivrednim usjevima zabilježene su i u ostalim gradovima i općinama uz Sutlu, u Klanjcu, Kumrovcu i Zagorskim Selima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:29