RATNO STANJE

Ognjen Vukojević za Jutarnji iz Kijeva: ‘Sve je stalo, svi čekaju kako spasiti živu glavu‘

‘Trenutačno reprezentacija čeka kvalifikacijsku utakmicu sa Škotskom, no sve je stalo. Svi čekaju samo kako da spase živu glavu...‘

Ognjen Vukojević

 Afp, Cropix

Jedan od hrvatskih građana koji se zatekao u Kijevu u trenutku ruskoga napada je i bivši hrvatski nogometni reprezentativac te trenutačni izbornik hrvatske U20 reprezentacije i pomoćni trenera kijevskog Dinama, Ognjen Vukojević.

Vukojević nam je u telefonskom razgovoru rekao kako se nalazi u nogometnom kampu nekih 20 kilometara udaljenom od Kijeva.

- Ne znam što će biti, ovo nije nitko očekivao. Bojim se najgoreg scenarija za cijelu Europu, kako ekonomskog, tako i ratnog...Dinamo Kijev je veliki klub na europskoj razini i puno velikih igrača igra sada ovdje. Sve je stalo, svi čekaju kako spasiti živu glavu - izjavio je Vukojević.

- Htio bih se zahvaliti našoj ambasadorici gđi Đamić i čitavom osoblju ambasade s kojima smo u svakodnevnom kontaktu - rekao je Vukojević i dodatno se zahvalio gospodinu Kusiću iz HNS-a koji stalno provjerava kako su.

- Samo želim da bude mir u cijeloj Europi i da ovaj rat stane, da se vratim u Bjelovar da vidim svojega sina Luku i prijatelje i roditelje - rekao nam je Vukojević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:56