AFERA WHATSAPP

Oglasile se i Hrvatske šume: ‘Na naš natječaj javio se Niko Dujmović kao jedini kandidat za traženo mjesto‘

Kao mag. ing. hortikulture zadovoljavao je uvjete te mu je predloženo sklapanje ugovora o radu u svojstvu pripravnika, objasnili su

Niko Dujmović

 Facebook

Nakon što se u aferi vezanoj uz WhatAspp poruke oko zapošljavanja u Hrvatskim šumama pojavilo ime Nike Dujmovića, on sam rekao je kako nije član niti jedne stranke, a Marka Milića, glasnogovornika Vlade, "poznaje dobro, no ne vidi kako je on utjecao na njegov profesionalni put u Hrvatskim šumama, koji se odvijao po pravilima HŠ".

U četvrtak su se o svemu oglasili i iz Hrvatskih šuma. Njihovo priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

- Temeljem pojačanog interesa javnosti, kao i niza nepotpunih i činjenično pogrešnih informacija koje se pojavljuju u medijima posljednja tri dana vezano za gospodina Niku Dujmovića, a s ciljem ispravnog informiranja javnosti, navodimo sljedeće činjenice:

1. Natječaj za prijem pripravnika za osposobljavanje za samostalni rad u Hrvatskim šumama raspisan je 4. srpnja 2018. Natječaj je raspisan za 88 pripravnika, a na isti se javio i Niko Dujmović kao jedini kandidat za traženo mjesto.

2. Povjerenstvo za odabir kandidata pripravnika provelo je intervju s kandidatom, utvrdilo da isti kao mag. ing. hortikulture zadovoljava uvjete te predložilo sklapanje ugovora o radu u svojstvu pripravnika u trajanju od jedne godine.

3. Ugovor o pripravništvu sklopljen je 20. rujna 2018. s početkom važenja od 1. listopada 2018. do 30. rujna 2019.

4. S obzirom na to da je pripravnik zadovoljio u obavljanju svog pripravničkog staža, predložen je za nastavak radnog odnosa.

5. Dopisom Glavnom radničkom vijeću dana 20. rujna 2019. Uprava Društva predložila je sklapanje Ugovora o radu na određeno vrijeme s većim brojem izvršitelja zbog povećanog opsega posla, a radi izvršenja plana poslovanja u 2019. godini. Temeljem dobivenog pozitivnog mišljenja GRV-a, uprava Društva 25. rujna 2019. godine donosi Odluku o potrebi zasnivanja radnog odnosa na određeno vrijeme za veći broj izvršitelja na svih 17 podružnica Hrvatskih šuma d.o.o. na cijelom području RH.

6. Temeljem gore navedene Odluke Društva, ugovor o radu na određeno vrijeme s Nikom Dujmovićem sklopljen je dana 27. rujna 2019. godine, s početkom važenja od 1. listopada 2019. godine.

S obzirom na to da se u medijima pojavio niz špekulacija o tome kad je točno navedeni radnik sklopio Ugovor o radu, dužni smo objasniti kronološki tijek i postupak sklapanja ugovora o radnom odnosu u HŠ d.o.o. Također, napominjemo da u HŠ d.o.o. rade radnici ne samo šumarske, nego i niza drugih struka - ekonomisti, pravnici, geodeti, građevinari pa i agronomi. U ovom trenutku u HŠ d.o.o. radi 36 agronoma - stoji u priopćenju Hrvatskih šuma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 19:07