VELIKA ŠKRTICA

Oglasila se trgovina koja ‘dere‘ Hrvate, njihovo objašnjenje zašto imaju takve cijene je - očekivano

Ipak, moramo primijetiti kako u našem obilasku ove trgovine nismo uspjeli pronaći primjere artikala koji u Hrvatskoj imaju niže cijene nego u ostalim europskim zemljama

Ono što u njemačkom KIK-u košta 19.99, u Hrvatskoj je 24.99 eura

 Tomislav Kristo/Cropix

Nakon što je Velika škrtica danas objavila video o trgovini KIK u kojoj velik dio asortimana u Hrvatskoj košta i do 25 posto više od ostalih europskih zemalja koje imaju valutu euro, stiglo je i očitovanje iz ove trgovine.

Očekivano, kao razlog višim cijenama na hrvatskom tržištu navodi se regulatorni okvir po kojemu je Hrvatska, barem ako se pita trgovce, najkompliciranija i najskuplja zemlja za poslovanje u EU.

"Čimbenici poput viših poreza i povećanih troškova dostave mogu pridonijeti tome da se pojedini proizvodi u drugim zemljama prodaju po različitim cijenama. Tako je i na hrvatskom tržištu - neki se proizvodi mogu ponuditi po povoljnijoj cijeni, dok su drugi proizvodi cjenovno viši nego u drugim europskim zemljama. Načelno vrijedi: u Hrvatskoj KiK u usporedbi teži biti najpovoljniji ponuđač kao i na svim drugim tržištima, te svojim kupcima želi ponuditi kvalitetnu odjeću, potrepštine za kućanstvo, dekorativne artikle i još puno više", rekli su.

image

Ono što u njemačkom KIK-u košta 19.99, u Hrvatskoj je 24.99 eura

Tomislav Kristo/Cropix

Ipak, moramo primijetiti kako u našem obilasku ove trgovine nismo uspjeli pronaći primjere artikala koji u Hrvatskoj imaju niže cijene nego u ostalim europskim zemljama s eurom kao službenom valutom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2024 16:29