ŠEF AUTO SAVEZA

‘Ogierovo ponašanje bilo je jako opasno i apsolutno neprihvatljivo! Ispričao se policajcima‘

Štetner, Latvala i Ogier su se susreli i s vozačem BMW-a Željkom Matićem koji je sudjelovao u nesreći
Sébastien Ogier u policijskoj postaji Lučko
 Hrvatski Auto I Karting Savez

Reli vozač Sébastien Ogier proteklog je vikenda izazvao pravi mali kaos nakon što je prvo sudjelovao u prometnoj nesreći, a kasnije je snimljen kako u centru grada prolazi raskrižjem iako mu je na semaforu bilo crveno svjetlo. Hrvatski auto i karting savez danas se oglasio priopćenjem u kojem otkrivaju kako je izgledao Ogierov posjet policijskoj postaji Lučko.

- U trenutku dolaska svjetskog prvaka Ogiera u policijsku postaju Lučko predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner kontaktirao je šefa tima Toyota Gazoo Racing, čiji je Ogier vozač, Jari - Matti Latvalu te su se zajedno uputili u navedenu policijsku postaju. U policijskoj postaji susreli su se s dvojicom policajaca koji su bili na mjestu nesreće, načelnikom PP Lučko te Ivanom Merćepom iz ravnateljstva policije.

Na kratkome sastanku uputili su duboke isprike okupljenim policijskim službenicima i dužnosnicima te se stavili na raspolaganje za svu pomoć oko podrške policijskim akcijama koje promiču sigurnost u prometu.

"Utrke poput WRC-a vrh su svjetskog sporta i idu ruku pod ruku s kompleksnom organizacijom na zatvorenim, ali i javnim cestama. Ponašanje Toyotinog vozača Sebastiena Ogiera bilo je naravno pod punim adrenalinom i emocijama utrke koja je bila u tijeku, ali je takvo ponašanje prema policajcu jako opasno i apsolutno neprihvatljivo. Hrvatska policija odradila je fenomenalan posao osiguravajući utrku sa doslovce stotinama policijskih službenika koji su brinuli o redu i sigurnosti. Zahvaljujem šefu Toyota Gazoo Racinga - Jari - Matti Latvali koji je reagirao u minuti te smo vrlo brzo bili u policijskoj stanici zajedno sa Sebastienom Ogierom kako bi se i osobno ispričali policijskim službenicima", izjavio je Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza.

Štetner, Latvala i Ogier su se susreli i s vozačem BMW-a Željkom Matićem koji je sudjelovao u nesreći te mu je garantirano da će Toyota Gazoo Racing snositi sve troškove popravka koje eventualno osiguravajuća kuća ne pokrije, a pozvan je i da bude gost jedne od sljedećih utrka WRC-a, stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:31