ŽELJKA POKUPEC

Odvjetnica Ane Mandac: ‘Ona nema nikakav povlašteni položaj i nije pokajnica‘

Na pitanje je li ona ‘utopila‘ Darka Horvata, braniteljica odgovara kako o sadržaju obrane gospođe Mandac ne može govoriti

Ana Mandac

 Ronald Gorsic/CROPIX

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević negira da je tražio novčane poticaje za određene tvrtke iz programa za nacionalne manjine - iako nisu ispunjavale kriterije i uvjete. Preko odvjetnika Nobila kaže kako mu nije bio poznat način kako su se ta sredstva dodjeljivala, niti je koga favorizirao. Tek se trebaju upoznati s detaljima iz USKOK-ova spisa i što se sve Miloševiću stavlja na teret. Za Dnevnik Nove TV progovorila je i odvjetnica Ane Mandac.

Odvjetnik potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića, Anto Nobilo, rekao je kako Miloševiću nije bio poznat način na koji su se dodjeljivala sredstva tvrtrkama iz programa za nacionalne manjine.

Nobilo je tako izjavio kako njegov branjenik nije znao ni tvrtke, ni njihove vlasnike, kao i da ne postoji osobni odnos, a time nije imao ni osobni interes.

Smatra i da Milošević nije ušao u kaznenopravnu zonu te nije počinio kazneno djelo i nikome nije rekao što da napravi.

"Mi nećemo dozvoliti da on bude ispitan dok ne izvršimo uvid u spis. Moramo vidjeti što mu se stavlja na teret, postaviti obranu", rekao je Anto Nobilo.

Na pitanje razmišlja li Boris Milošević o ostavci, njegov opunomoćenik kaže kako to ne zna.

"U taj politički segment ni na koji način ne ulazim, jer mi nije bitan za kazneni postupak", poručio je Nobilo.

Sumnja se da je okidač USKOK-u za akciju bio iskaz Ane Mandac, tad pomoćnice ministra gospodarstva Darka Horvata. Je li prokazala šefa za bolji položaj?

Njezina odvjetnica za Dnevnik Nove TV tvrdi - nije pokajnica.

Željka Pokupec, odvjetnica Ane Mandac, kaže: "Nikakav povlašteni i poseban položaj kao što smo svjedoci navoda iz medija, nekakav pokajnički položaj i položaj pokajnika".

Na pitanje je li ona "utopila" Horvata, braniteljica odgovara kako o sadržaju obrane gospođe Mandac ne može govoriti.

Pa ni hoće li se nagoditi. Suzdržana je i oko povezanosti s ostalim akterima afere.

Pokupec ističe i da ne želi komentirati razloge zbog kojih se o njezinoj branjenici Ani Mandac plasiraju takve informacije javnosti.

"Niti ja, niti gospođa Mandac, nismo zaprimile rješenje o provođenju istrage", dodaje odvjetnica Pokupec.

O USKOK-ovoj istrazi o spornim zapošljavanjima u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, dok mu je bio na čelu, ovisi i sudbina Josipa Aladrovića. Ministar na pozive ne odgovara. Odvjetnika, doznaje se, namjerava angažirati, ali uvjeren je da mu u ovoj fazi ne treba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. prosinac 2022 12:51