STIGAO IZ NORVEŠKE

Odlučeno je! Evo kako će se zvati najveći trajekt u floti Jadrolinije, ima čak 134 metra i može primiti 1800 putnika

Trajekt je dugačak 134 metra, širok je 24 metra, a može primiti 1800 putnika i 370 vozila

Trajekt Oslofjord stigao je iz Norveške

 John Peter Photography/Alamy/Alamy/Profimedia/John Peter Photography/alamy/alamy/profimedia

Hrvatska je brodarska tvrtka Jadrolinija 12. veljače objavila da radi na priključenja putnički ro-ro trajekta Oslofjord svojoj floti kako bi održavala međunarodne linije. Jadrolinija je rekla da očekuje da Oslofjord u Hrvatsku stići krajem veljače te da će njegov vizualni identitet svojim potrebama prilagoditi čim dođe.

Novinski portal Dalmacija Danas objavio je u četvrtak da su mu izvori otkrili da će se Jadrolinija Oslofjord preimenovati u "Dalmaciju".

Specijalizirani portal VesselFinder trajekt Oslofjord naoko već vodi pod imenom "Dalmacija" iako u detaljnim podacima o njemu još uvijek stoji da mu je ime Oslofjord.

Brodograditeljska tvrtka Bergen Group Fosen Oslofjord je izgradila 1993. godine. Trajekt je dugačak 134 metra, širok je 24 metra, a može primiti 1800 putnika i 370 vozila. Volumen svih zatvorenih prostora Oslofjorda iznosi 16,551 GT. U njegovu renovaciju koja je 2014. izvedena u brodogradilištu STX u finskom gradu Raumu uloženo je 30 milijuna eura. Dalmacija Danas piše da može ploviti brzinom od 19 čvorova.

Njegov matični brodar do sada je bio norveški Fjordline, plovio je iz Sandefjorda u Norveškoj do Stromstada u Švedskoj, a posljednje je putovanje odradio 24. listopada 2023. godine. Korisnik online video platforme YouTube ScandiTravel toga je dana objavio videozapis na kojem se može vidjeti jedno od putovanja koje je Oslofjord kompletirao u srpnju 2023. godine.

Korisnik YouTubea Christer Häll objavio je krajem travnja 2019. godine video u kojem se može vidjeti kako se proveo na Oslofjordu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:30