KLJUČ U BRAVU?

Odlazi li ovaj put zaista tvrtka Benetton iz Osijeka? Pogon u Daruvaru već je zatvoren

Tvrtka je prošlu godinu htjela završiti s pozitivnom nulom, a na kraju je dug iznosio golemih 230 milijuna eura

Trgovina Benetton u Osijeku

 Vlado Kos/cropix/Cropix

Talijanski Benetton, navodno, zatvara svoj pogon u Osijeku i odlazi iz Hrvatske, piše Glas Slavonije. Podsjećaju da je prošli tjedan objavljena informacija o zatvaranju tekstilne tvrtke u Daruvaru jer, kako je objašnjeno, ta tvrtka prestaje biti kooperant osječkog Benettona, i to zato što se i on seli iz Osijeka. Osim toga, u 2022. je neto gubitak Benettona iznosio je 81 milijun eura. Tvrtka je prošlu godinu htjela završiti s pozitivnom nulom, a na kraju je dug iznosio golemih 230 milijuna eura.

O odlasku Benettona iz Osijeka već se duže vrijeme neslužbeno govori.

‘Ali ni mi nemamo kod koga to konkretno saznati jer ovdašnji direktori o tome nemaju mandat razgovarati‘, rekao je Glasu Slavonije jedan sugovornik iz poslovnog svijeta. Drugi sugovornik pak potvrđuje kako je Benetton u Osijeku oduvijek bio prilično ‘zaključan‘ i bez veće želje za participiranjem u javnom životu grada.

Posljednja vrjednija informacija o Benettonu bila je u proljeće 2022., kada je vodstvo te tvrtke primio osječki gradonačelnik Ivan Radić. Povod sastanka bila je investicija koju tvrtka, pod tadašnjim nazivom Olimpias tekstil, planira realizirati.

U nekoliko navrata govorilo se o nezadovoljstvu radnika zbog niskih plaća i kršenja prava. U Benettonu Osijek danas je zaposleno nešto više od 400 djelatnika, a sve donedavno redovito su oglašavali potrebu za novim radnicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 11:22