NOVA MJERA

Od ponedjeljka kreće tjedno testiranje svih hrvatskih školaraca, HZJZ objavio detaljne video upute

Hrvatski zavod za javno zdravstvo napravio je video u trajanju od gotovo šest minuta u kojem detaljno opisuju na koji način se provodi testiranje djece

Video izrađen u sklopu uvođenja zdravstvene mjere redovnog samotestiranja učenika u suradnji HZJZ-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja RH

 Screenshot YouTube

Povodom početka tjednog testiranja svih hrvatskih školaraca, Hrvatski zavod za javno zdravstvo napravio je video u trajanju od gotovo šest minuta u kojem detaljno opisuju na koji način se provodi testiranje djece. Video će osim na stranicama HZJZ-a, biti dostupan i na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja, a podijelit će ga i škole.

Podsjetimo, od ponedjeljka (ovisno o distribuciji testova) počinje tjedno testiranje. Dakle, svako dijete bi se trebalo testirati jednom tjedno, u istim intervalima. Dakle, ako je testirano u ponedjeljak, onda će to ponoviti sljedećeg ponedjeljka. Ako se ustanovi da je neko dijete iz razreda pozitivno, ponovit će testiranje njegovi školski kolege.

U slučaju da je dijete kontakt pozitivnog ukućanina testira se tri puta tjedno, za vrijeme trajanja izolacije oboljele ukućana, te još tjedan nakon što se ukućan smatra zdrav, dijete se testira svaka dva dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:27