MLADEN CEROVAC

Od covida u 66. godini umro predsjednik Vijeća Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja

Mladen je bio i ostat će jedan od najistaknutijih stručnjaka za pravo tržišnog natjecanja u RH, poručili su radnici
Mladen Cerovac
 Darko Tomas/Cropix

Predsjednik Vijeća Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja Mladen Cerovac (66) umro je jučer od posljedica bolesti covid-19 u Kliničkoj bolnici Dubrava u Zagrebu, izvijestio je AZTN u srijedu.

Kao predsjednik Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja, imenovan od Hrvatskog sabora, vodio je Agenciju za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) od 2013. godine, a gradio ju je od njezinog osnutka 1997. godine, napisali su iz AZTN-a.

"Mladen je bio i ostat će jedan od najistaknutijih stručnjaka za pravo tržišnog natjecanja u Republici Hrvatskoj, a njegov rad i znanje prelazili su nacionalne granice. Svoje je iskustvo zarazno širio na sve nas, njegove suradnike, pravnike, ekonomiste, profesore, cijelu akademsku i poslovnu zajednicu te mlade studente", kaže se u obavijesti koju potpisuju radnice i radnici AZTN-a.

Cerovac je i autor hrvatskog rječnika pojmova iz područja tržišnog natjecanja, nekoliko stručnih izdanja i brojnih stručnih članaka, a bio je i aktivni sudionik izrade svih hrvatskih propisa iz područja tržišnog natjecanja.

"Svaki put bi nas iznenadio svojim eruditskim znanjem koje je prelazilo granice njegove uske specijalnosti, ali i osmijehom ili dosjetkom koja je bila njegov znak da smo mu važni. Mladenova stručnost, vodstvo i iskustvo ostat će svima nama s kojima je radio vječna inspiracija i putokaz da dostignemo barem dio onoga što smo od njega dobili. Hvala ti Mladene, na svemu što si nam ostavio u zavjet", oproštajno su napisali zaposlenici AZTN-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 07:54