UŽASAN ZLOČIN

Oca izmasakrirao nožem pa obliven krvlju istrčao pred turiste: ‘Nismo ni slutili, prizor je bio strašan...‘

Sin (26) pokušao je u mjestu Seline ubiti i 60-godišnju majku, no ona je u sumanutom napadu, srećom, samo lakše ozlijeđena

policijski očevid u mjestu Seline 

 Luka Gerlanc/CROPIX

"Sin je istrčao iz kuće obliven krvlju. Zazivao je pomoć i vikao neka netko zove policiju. Ne znam tko je na kraju i pozvao policiju, ali došli su za desetak minuta, i oni i Hitna pomoć.

image

kuća u mjestu Seline u kojoj je sin ubio oca

Luka Gerlanc/CROPIX

Nismo ni slutili što se u kući odvijalo, ali prizor je bio strašan. Istrčali smo na terasu, ali sve se odigralo u trenutku. Prije toga nismo čuli ništa što bi upućivalo na tako nešto. Tek kad je izišao iz kuće krvav i počeo zazivati pomoć, shvatili smo da se dogodilo nešto strašno", ispričao je 18-godišnji Mathias Zechmeister, državljanin Češke, koji je s obitelji odsjeo u apartmanu nasuprot vikendice u mjestu Seline u Općini Starigrad, u kojoj se u nedjelju navečer oko 21 sat zbio strašan zločin.

Mrtvo tijelo

U obiteljskoj vikendici u centru mjesta 26-godišnji sin nožem je izmasakrirao 61-godišnjeg oca, a nakon toga pokušao je ubiti i 60-godišnju majku, no ona je u sumanutom napadu, srećom, samo lakše ozlijeđena. Odmah nakon zaprimljene dojave policija je izišla na mjesto događaja, gdje su pronašli mrtvo tijelo muške osobe, dok je ozlijeđenoj ženi pružena liječnička pomoć, piše Slobodna Dalmacija.

image

kuća u mjestu Seline u kojoj je sin ubio oca

Luka Gerlanc/CROPIX

- U službenim prostorijama policije nalazi se muška osoba koja se dovodi u vezu s navedenim događajem te je u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom u Zadru u tijeku kriminalističko istraživanje - rekli su u zadarskoj policiji.

O strašnom zločinu koji se odigravao u malom podvelebitskom turističkom mjestu u ponedjeljak ujutro svjedočili su još svježi tragovi krvi na balkonskim vratima kuće. U sparnoj večeri većina mještana nije čula ništa što bi upućivalo na tragediju jer su uglavnom bili zatvoreni u klimatiziranim kućama. Policija je u ponedjeljak do popodnevnih sati još obavljala očevid, a pokraj kuće bilo je parkirano vozilo Hitne pomoći.

image

policijski očevid u mjestu Seline

Luka Gerlanc/CROPIX

- Znam momka, moje je godište. Roditelji inače žive u Zadru, a tu ljetuju. Bave se turizmom. Što je bilo, to nitko ne zna - rekao je mještanin Selina, u kojima se u ponedjeljak "šuškalo" o tragediji, ali nije se htjelo javno komentirati. Tragedija se odvila u centru mjesta, pokraj crkve, trgovine i lokalnog kafića. Većina njih tvrdi da su samo "sezonci" i da ne znaju obitelj niti mladića.

Mirni ljudi

- A strašan zločin se dogodio. Eto to. To su jako pristojni i mirni ljudi. Inače žive u Zadru, a tu dođu ljeti. Ne znamo što se dogodilo - rekla je jedna od mještanki. Druga je pak napala novinare i trčala za njima po mjestu, vičući da se o tome ne treba pisati te da je sramota da se o tome izvješćuje javnost, piše Slobodna Dalmacija.

image

policijski očevid u mjestu Seline

Luka Gerlanc/CROPIX

Prema informacijama iz zadarske Opće bolnice, 60-godišnja majka u napadu je zadobila lakše tjelesne ozljede i nalazi se izvan životne opasnosti. U stanju je teškoga šoka, a vozilo Hitne pomoći u ponedjeljak je još bilo ispred kuće obitelji u centru Selina. Iako su prve informacije govorile da je mladić prevezen na Odjel psihijatrije zadarske Opće bolnice, iz policije su to demantirali.

- Nad 26-godišnjim muškarcem u tijeku je kriminalistička obrada zbog kaznenog djela teškog ubojstva i ubojstva u pokušaju. Sumnja se da je 61-godišnjeg muškarca usmrtio, a 60-godišnjakinju ozlijedio oštrim predmetom koji je pronađen na mjestu događaja - rekli su u zadarskoj policiji, navodeći da je kriminalističko istraživanje još uvijek u tijeku.

image

kuća u mjestu Seline u kojoj je sin ubio oca

Luka Gerlanc/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:17