ODLAZAK PISCA

Obuljen i Jandroković o Mladenu Kušecu: ‘Pamtit ćemo njegovu neiscrpnu znatiželju i entuzijazam‘

Ministrica kulture i predsjednik Sabora uputili su sućut obitelji Mladena Kušeca
 Sandra Simunovic/Cropix

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković izrazio je u ponedjeljak sućut obitelji u povodu smrti književnika i novinara Mladena Kušeca, istaknuvši kako je Kušec postavio standarde koji mogu biti primjer brojnim mlađim novinarskim i književnim naraštajima.

"S velikom sam tugom primio vijest da nas je napustio gospodin Mladen Kušec. Uime Hrvatskoga sabora i osobno izražavam vam najiskreniju sućut. Gospodin Mladen Kušec ostat će u trajnom sjećanju kao jedan od najvećih i najomiljenijih hrvatskih književnika i novinara koji je svoju dugogodišnju plodonosnu karijeru posvetio prije svega djeci i mladima", stoji u sućuti predsjednika Sabora.

Mnogi naraštaji, ističe predsjednik Sabora Jandroković, pamtit će Kušecove kultne radijske i televizijske emisije poput Tonkice Palonkice, frrr..., Patuljci pojma nemaju, Hihotići, Bijela vrana, kao i niz književnih djela s kojima su odrastali.

Svojim originalnim i iskrenim autorskim radom za koji je zaslužno bio višestruko nagrađivan, gospodin Kušec postavio je standarde koji mogu biti primjer brojnim mlađim novinarskim i književnim naraštajima, navodi se u sućuti Gordana Jandrokovića.

Sućut obitelji Mladena Kušeca uputila je i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek poručivši kako će se pamtiti njegova neiscrpna znatiželja, entuzijazam i profesionalizam kojim je zadužio nadolazeće generacije.

„Danas nas je napustio istaknuti radijski i televizijski novinar i urednik, književnik i pripovjedač Mladen Kušec. Svoju je višedesetljetnu karijeru posvetio najtežoj i najdražoj publici - najmlađima, a njegove su emisije za djecu i mlade postale standard žanra i donijele mu mnogobrojne nagrade i priznanja. Pamtit ćemo njegovu neiscrpnu znatiželju i entuzijazam koji je unosio u svakodnevni rad kao i profesionalizam kojim je zadužio nadolazeće generacije za obavljanje ovog časnog zanimanja", stoji u sućuti ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek.

Mladen Kušec, koji je svoj rad posvetio djeci i mladima, umro je u Zagrebu, u 83. godini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:39