ZAVRŠNI RADOVI

Obnova mosta u Trogiru napokon je pri kraju, do 20. lipnja bit će pušten u prometnu funkciju

Radovi na obnovi Starog pokretnog mosta Trogir - Čiovo započeli su 21. rujna 2021., kad je tvrtka Spegra d.o.o. uvedena u posao

radovi na mostu Trogir - Čiovo

 Bozidar Vukicevic/CROPIX

Nakon skoro sedam mjeseci radovi na sanaciji starog čiovskog mosta su pri završetku. U četvrtak ujutro započela je ugradnja središnjeg čeličnog raspona mosta koja je dopremljena iz brodogradilišta Radež u Blatu na Korčuli. Projekt obnove ukupno je vrijedan 20 milijuna kuna.

Radovi na obnovi Starog pokretnog mosta Trogir - Čiovo započeli su 21. rujna 2021., kad je izvođač radova, splitska tvrtka Spegra d.o.o., uvedena u posao.

Nakon izvršene montaže čelične rasponske konstrukcije predstoji i ugradnja cca. 12 tona nove armature i betoniranje kolničkih ploča iznad kesona unutar kojih će se smjestiti nova elektro i strojarska oprema.

image

radovi na mostu Trogir - Čiovo

Bozidar Vukicevic/CROPIX

Krajem travnja također predstoji doprema i ugradnja nove zaštitne pješačke ograde te uređenje i saniranje kamene obloge mosta te izrada novih sljubnica (fuga). Nakon provedenih armirano-betonskih radova pristupa se izradi asfaltnog zastora početkom lipnja te se prema sadašnjoj dinamici očekuje kraj građevinskih radova do 20. lipnja, kad je planirano i puštanje mosta u prometnu funkciju.

Treba napomenuti da će se radovi na ispitivanjima ugrađene hidraulične i elektro opreme, neophodne za podizanje i spuštanje pokretnog dijela mosta, u dogovoru s Gradom Trogirom obaviti poslije turističke sezone. Također će se ovim zahvatom održavanja obnoviti svi dijelovi konstrukcije mosta uključujući kompletnu strojarsku i elektro opremu kao i kolničku konstrukciju. Projekt podrazumijeva i postavljanje nove dekorativne rasvjete mosta.

Tijekom sanacije, za dnevne migracije stanovništva Hrvatske ceste i Grad Trogir kao zamjenski pravac pješačkog prometa osigurali su besplatnu brodsku liniju Gradska riva - Čiovska riva, dok se za potrebe automobilskog prometa koristi novoizgrađeni Čiovski most.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 18:37