SMRT POD ISTRAGOM

Objavljene snimke razgovora novinara Matijanića s Hitnom: ‘Javite se za pet dana ako vam ne prođe fibra‘

Liječnik s kojim je razgovarao večer uoči smrti uvjeravao ga je, i to na temelju terapije koju je uzimao svega dva dana, kako nije imunokompromitiran

Vladimir Matijanić

 Goran Mehkek/Cropix/Cropix

Portal Index objavio je audiosnimke razgovora njhova novinara Vladimira Matijanića sa splitskim medicinskim osobljem od kojeg je uzaludno tražio pomoć. U telefonskim pozivima jasno se čuje kako im je već uvodno govorio da je obolio od covida, da se osjeća vrlo slabo, upozoravao da je imunokompromitirani bolesnik i ima Sjogrenov sindrom.

Liječnik s kojim je razgovarao večer uoči smrti uvjeravao ga je, i to na temelju terapije koju je uzimao svega dva dana, kako nije imunokompromitiran, da ne treba dolaziti u bolnicu, nego da se javi za pet dana "ako mu ne prođe fibra".

Na snimkama se čuje i razgovor s medicinskom sestrom koja mu, nakon što je kazao da je toliko loše da ne može do kuhinje niti do WC-a, kazala "neka mu žena dade lonac u koji će pišat, pa nek prolije".

Matijanićeva partnerica Andrea Topić objavila je na društvenim mrežama cijelu kronologiju događaja, kako su otišli u bolnicu na hitni prijem, kako su ih vratili, kako se stanje pogoršavalo, te kako su desetak puta u zadnja dva dana zvali bolnicu i tražili pomoć. Kada je naposlijetku došla hitna pomoć, pogledali su Matijanića i otišli. Zvali su ih ponovo, no nakon dva sata, kada su došli po drugi puta, već je bilo prekasno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:06