URŠA RAUKAR

Objavljena imovinska kartica najbogatije zastupnice Možemo!: Tri kuće, dva stana, zlatne poluge...

Raukar prema imovinskoj kartici posjeduje dvije kuće, tri stana, šume u Jelsi i Klenovniku, vikendicu u Jelsi...
Urša Raukar Gamulin
 Damjan Tadic/Cropix

Urša Raukar-Gamulin je sredinom lipnja u Saboru zamijenila sadašnjeg zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, a prema podacima iz nedavno objavljene imovinske kartice, najbogatija je zastupnica iz Kluba Možemo.

Cijenjena glumica i dugodišnja aktivistkinja u imovinskoj kartici navodi da je u braku te da ima djecu. Također se navodi i da je članica Vijeća gradske četvrti Gornji grad Medveščak i da tu dužnost obavlja volonterski. Prije političke karijere, Raukar je, od 1983. do 2021. radila u Zagrebačkom kazalištu mladih.

U imovinskoj kartici stoji kako njezina sadašnja plaća saborske zastupnice iznosi 24.292,86 kuna u bruto iznosu, odnosno 15.791,79 kuna neto. U podacima o ostalim prihodima naveden je iznos nešto manji od 21 tisuću kuna na mjesečnoj razini od imovine i imovinskih prava te primitak bračnog druga u iznosu od 5.754,75 kuna.

Nema kredita, ali ima nekoliko ugovorenih polica osiguranja imovine i policu životnog osiguranja.

Raukar prema imovinskoj kartici posjeduje dvije kuće, tri stana, šume u Jelsi i Klenovniku, vikendicu u Jelsi, vinograd u Klenovniku te dva poslovna prostora u Zagrebu. Riječ je o nekretninama u osobnom vlasništvu ili suvlasništvu s trećim osobama.

Također je navela da njezin bračni drug posjeduje automobil Citroen C5 vrijedan 40.000 kuna.

Bračni par Raukar-Gamulin posjeduje i umjetnine vrijedne 120.000 kuna koje su dobili u nasljedstvo te zlatne poluge vrijedne 50.000 kuna koje su kupili.

Zastupnica je također vlasnica udjela u fondu ZB Invest u vrijednosti oko 2.500 kuna, a ima i štednju nešto veću od 63 tisuće eura.

Članica je Hrvatskog društva filmskih djelatnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:35