KAKO JE I NAJAVLJENO

Obilježen Holywin, vjernicima u Splitu obratio se preobraćeni član ‘sotonističkog bratstva‘: ‘Demon me gušio...‘

Ovom se misom kroz molitvu na poticajan način mladima nastojalo približiti važnost molitve za pokojne

Mario Blažević

 Vojko Basic/Cropix

U splitskoj župi Presvetog Srca Isusova održan je u večeri bdjenja uoči svetkovine Svih Svetih još jedan duhovni susret "Holywin – svetost pobjeđuje", katolički odgovor neopoganskom obilježavanju Noći vještica, Hallowe‘enu, koji je sve popularniji običaj i u ovom dijelu Europe gdje je donedavna bio potpuno nepoznat.

Crkva Srca Isusova bila je prepuna mladih vjernika koji su ispunili i sav prostor dvorišta, a bdjenje je organizirao Ured za pastoral mladih Splitsko-maksrene nadbiskupije, dok je domaćin bio župnik don Ivan Terze, piše Slobodna Dalmacija.

image

Mario Blažević

Vojko Basic/Cropix
image

Zdenko Križić, nadbiskup

Vojko Basic/Cropix

U večeri ispunjenoj molitvom, meditacijom i suvremenim kršćanskim pjesmama Službu svjetla i obnovu krsnih obećanja predvodio je novi splitsko-makarski nadbiskup msgr. Zdenko Križić, don Nikola Šakić održao je katehezu "Duhovno oružje u borbi protiv zla", mladi su birali sveca pratitelja u idućoj godini...

image

Vjernici

Vojko Basic/Cropix
image

Crkva ispunjena vjernicima

Vojko Basic/Cropix

S posebnom pažnjom pratili su svjedočanstvo bivšeg člana sotonističkog bratstva, Marija Blaževića iz Zagreba, koji je pričao o svojim životnim iskustvima i obraćenju.

- Od djetinjstva nism bio previše u kršćanskoj vjeri, bojao sam se smrti, u crkvu ulazio samo prilikom sprovoda, morkio u krevet do trećeg, četvrtog razreda osnovne škole, a jednom sam se umalo utopio u bazenu kod susjeda i tom prilkom doživio sam mistično iskustvo s ruba smrti.

image

Mario Blažević

Vojko Basic/Cropix

Kasnije sam se približio vjeri, ministrirao, provodio i po 45 minuta u molitvi pod križem, čak želio postati svećenik. Pitate se kako sam onda došao do sotonizma – počeo je Blažević, te odgovorio:

- Počelo je s knjigama o samopomoći, pa sve težim štivima, na internetu sam našao sve što se poželjeti može. Prvi kontakt sa Zlim bio je 2001. godine kad sam dobio prvo zaposlenje, počeo sam mrziti Crkvu, izjedao sam se. A kad sotona osjeti da ste povrijeđeni, onda će vam sve ponuditi, neće vas pustiti na miru, demoni naviru u gupama. Tako je i meni ponudio: čovjek koji je radio sa mnom bio je u sotonističkom bratstvu.

image

Vjernici

Vojko Basic/Cropix

Premda se zove Gnostičko bratstvo i prividno se tamo govori i o Kristu i vjeri, to je laž. Stigao sam do trećeg stupnja incijacije, primjerice u sedmom stupnju demon se useli u vas, a deveti stupanj je potpuno posjednuće, uzeo vam je srce, um, dušu... Izbivao sam iz kuće po cijele dane, zanemarivao suprugu i sina. Supruga ipak nije prestala moliti za mene. I kad je Bog ponovno ušao u moj život, sve sam bacio i rekao im: odlazim.

Čim sam izašao iz sotonističkog bratstva ponudilo mi se drugo – masonska loža. Rekao sam im samo da je Isus put, istina i život i odbio ih.

Dobio sam otkaz na poslu, dvije godine sam trpio fizičko maltretiranje, gušenje u krevetu, demon mi je sjedio na prsima, triput sam želio počiniti samoubojstvo i razvesti se, ali žena nije odustajala od mene. Moja životna ili velika ispovijed kod svećenika trajala je sat i dvadeset minuta. Pustite Boga u svoje srce – poručio je Blažević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:28