INSPEKCIJA U BOLNICI VINKOVCI

Obavljen nadzor poroda Mateje Janković, nalaz sljedeći tjedan

 Emica Elveđi / EPH

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja provela je nadzor poroda 24-godišnje Mateje Janković u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci, no rezultati će biti poznati tek sljedeći tjedan. Kako nas je izvijestilo Ministarstvo zdravlja, nadzor je obavljen 22. i 23. veljače.

“Uzete su izjave svih zdravstvenih radnika koji su sudjelovali u vođenju poroda te je izuzeta cjelovita medicinska dokumentacija (povijest bolesti, sestrinska dokumentacija, Zapisnik sa sekcije, trudnička knjižica).

Stručno mišljenje

Članovi Stručnog povjerenstva na temelju cjelovite medicinske i druge dokumentacije donijet će svoje stručno mišljenje o tijeku vođenja poroda, a njihova sjednica planirana je za idući tjedan. Ovisno o donesenom stručnom mišljenju Ministarstvo će poduzeti sve aktivnosti u skladu s odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti”, navodi se u odgovoru Ministarstva zdravlja.

Kaznena prijava

Podsjetimo, Mateja Janković rodila je 31. siječnja ove godine mrtvu bebu, a u javnosti je za to prozvala liječnika koji je vodio porod smatrajući ga odgovornim za to što se dogodilo. Njezina obitelj podnijela je i kaznenu prijavu pa je u slučaj uključeno i Općinsko državno odvjetništvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:34