ZAPOSLENICI OPĆINE U IZOLACIJI

NOVO ŽARIŠTE KORONAVIRUSA U HRVATSKOJ: U MALENOM ISTARSKOM MJESTU ČAK OSAM ZARAŽENIH Na Covid-19 je pozitivan i načelnik općine: 'Dobro se osjećam'

 
Brtonigla
 Srecko Niketic / CROPIX

Tri nova slučaja zaraze koronaviursom potvrđena su u četvrtak u Istarskoj županiji u kojoj je do sada ukupno oboljela 41 osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Od petnaest uzoraka brisa iz Istre, koji su testirani u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", za tri osobe potvrđena je zaraza koronavirusom.

Dvije osobe su iz Višnjana i jedna iz Pule, a sve su bile u kontaktu s već od ranije pozitivnim osobama na virus.

U Istarskoj županiji trenutno je 41 osoba pozitivna na koronavirus, među njima su i Austrijanac i Slovenac koji su u međuvremenu napustili Hrvatsku, a za 70-godišnjeg muškarca iz Brtonigle jučer je potvrđeno da je umro od zaraze tim virusom.

U Istri je jedanaest zaraženih iz Umaga, osam iz Brtonigle, šest iz Pule, četiri iz Novigrada, po tri iz Poreča i Vodnjana, po dvoje iz Labina i Višnjana te po jedna osoba iz Rovinja i Raše.

Stožer u izvješću navodi kako je u međuvremenu uzeto devetnaest novih uzoraka brisa, koji su također poslani u Zagreb.

Zaražen i načelnik Brtonigle

Kako pišu Danijela Bašić Palković i Chiara Bilić za Glas Istre, među zaraženima koronavirusom je i načelnik Brtonigle Pavao Klarić.

On nam se javio s odjela infektologije u pulskoj bolnici u kojoj se nalazi već nekoliko dana. Klarić je ranije potvrdio da je bio u kontaktu s preminulim ugostiteljem za kojeg je jučer potvrđeno da je prva žrtva preminula od koronavirusa.

"Dobro se osjećam, no još ne znam kad ću biti otpušten iz bolnice, vjerojatno za nekih 14 dana. Više nemam nikakvih simptoma, a odmah nakon što sam dobio visoku temperaturu i počeo kašljucati, išao sam se testirati, a nakon pozitivnog nalaza smješten sam u bolnicu", kaže Klarić za Glas Istre.

Potvrdio je da je jučer u bolnici hospitaliziran i njegov otac koji je također zaražen. U ovom trenutku u samoizolaciji se nalaze svi zaposlenici Općine Brtonigla, ukupno njih sedam, budući da su svi bili u kontaktu s načelnikom.

"Općina funkcionira normalno i rad smo organizirali elektronskim putem. Sve upite mještana vezana za izdavanje propusnica također rješavamo elektronskim putem. Za hitne stvari mijenja me moj zamjenik Nes Sinožić, dok su svi ostali djelatnici u samoizolaciji", rekao je Klarić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2023 22:31